Antallet af ansatte fordobles – Hvide Sande-fabrik fanger stor kontrakt

En lukrativ aftale med Coop gør, at Amanda Seafoods fiskefabrik i Hvide Sande skal ansætte flere medarbejdere.

Fabrikken skal levere frisk fisk i plastbakker til Coops butikker (arkivbillede). Foto: Sarah Christine Nørgaard / Ritzau Scanpix

Der er stor glæde på fiskefabrikken på Tungevej i Hvide Sande. Der har ellers været stille, siden Knud Søndergaard Fiskeeksport blev opkøbt af Amanda Seafoods for et års tid siden, men nu får de ansatte travlt.

Faktisk får de så travlt, at der skal ansættes op mod dobbelt så mange, som der er lige nu.

Læs også Laks og makrel tilbagekaldes efter fund af listeria

Årsagen skal findes i, at Amanda Seafoods netop har indgået en lukrativ kontrakt med dagligvarekæden Coop. Det skriver Ringkøbing-Skjern Dagblad.

- Vi skal levere frisk fisk i plastbakker til kølediskene, så vi kommer til at producere store mængder hver eneste uge i Hvide Sande. Når vi kigger i krystalkuglen, kan vi se, at vi kommer til at levere til en lang række, danske forbrugere, siger direktør i Amanda Seafoods, Jesper Kold Sørensen, til Dagbladet.

 Coop, er med butikkerne Kvickly, SuperBrugsen, Irma og Fakta landets største dagligvarekæde. Der er 1100 butikker fordelt over hele Danmark.

50 medarbejdere

Det er den norske koncern Insula, der står bag Amanda Seafoods. Da de sidste år købte Knud Søndergaard Fiskeriekspert, skete det med tankerne om en stor og ambitiøs vækststrategi. Det er kontrakten med Coop nu en del af.

Til at løfte denne kontrakt skal der, som nævnt, ansættes flere medarbejdere. Der har indtil nu været maksimalt 25 ansatte på én gang på fabrikken, og det tal kan stige til 50.

Amanda Seafoods

  • Amanda Seafoods A/S kunne i 2016 fejre 100-års jubilæum. Virksomheden blev grundlagt i Kerteminde i 1916 under varemærket "555" af Chr. Hansen.
  • Fiskekonservesfabrikkens første produkt var fiskeboller på dåse og herefter fulgte de populære gaffelbidder og benfri sild.
  • I midten af 1950'erne opstod idéen om produktion af torskerogn på dåse, da kun en lille del af den bedste torskerogn på daværende tidspunkt blev udnyttet industrielt.
  • Direktør Finn Tengberg-Hansen, efterkommer af Chr. Hansen, eksperimenterede med den flydende torskerogn, der ved kogning koagulerer til en fast masse. Dette blev startskuddet til Amandas torskerogn på dåse, og sådan startede eventyret om Amanda torskerogn, et industrielt produkt, der først fik sin sejrsgang i Danmark og sidenhen uden for landets grænser.
  • I dag ligger Amanda Seafoods A/S i Frederikshavn. Der er cirka 45 medarbejdere fordelt på produktion, lager, kvalitet, udvikling og salg. Fabrikken er MSC, BRC og IFS-certificeret.

Kilde: Amanda Seafoods