Anklager: Havde narkofabrik i forældres garage – risikerer 16 års fængsel

De tiltalte risikerer 16 års fængsel i en sag, hvor over 100 kg amfetamin ifølge anklageren er blevet produceret i en garage i Videbæk og distribueret til Sjælland.

Produktion af 120 kg amfetamin i en garage, ulovlig våbenbesiddelse og pengetransport til Holland.

Det lyder som en film, men det er alvoren i en stor narkosag med tråde til Videbæk, der til september begynder ved retten i Næstved.

Der er i alt otte tiltalte i sagen, og der er tale om én kvinde og syv mænd. De kan alle se frem til op mod 16 år bag tremmer, hvis de bliver dømt.

Det fortæller senioranklager hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Mariam Khalil, til TV MIDTVEST.

quoteDet indikerer, at det hele er blevet blandet og produceret i garagen

Mariam Khalil, senioranklager, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sagen drejer sig om gruppen på otte personer, der ifølge anklageren skal have fungeret som en organisation og produceret og distribueret de i alt 120 kg amfetamin.

Stofferne skulle være blevet fremstillet i en omfattende produktion i en garage på en ejendom i Videbæk, der tilhørte en af de sigtedes forældre.

- Vi har fundet alle remedierne til at fremstille amfetamin, inklusive kar, slangeværk og flere dunke med såkaldt amfetaminolie, som kunne forarbejdes til 53 kilo amfetamin. Det indikerer, at det hele er blevet blandet og produceret i garagen, siger Mariam Khalil til TV MIDTVEST.

Senioranklageren fortæller endvidere, at amfetaminen skulle være blevet solgt på Sjælland og måske andre steder.

Tre vestjyder tiltalt

Tre af de tiltalte personer kommer Vestjylland. Det drejer sig om mænd på henholdsvis 36 år, 27 år og 23 år. Produktionen i Videbæk skulle være foregået i den 23-åriges forældres garage. De fire andre ttiltalte mænd kommer fra Sjælland, mens kvinden kommer fra Fyn.

Ifølge Mariam Khalil er sagen en af de senere års største sager om amfetamin, og sager som denne hører til sjældenhederne.

quoteDe otte personer skulle have haft hver deres rolle i organisationen

Mariam Khalil, senioranklager, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Den samlede tiltale lyder på 120 kg amfetamin, ulovlig våbenbesiddelse og ulovlig pengetransport. De har simpelthen fungeret som en organisation og distribueret og videresolgt amfetaminen, siger Mariam Khalil.

De otte personer skulle have haft hver deres rolle i organisationen, hvor to skulle have stået for produktionen i garagen i Videbæk. Kvinden skulle have transporteret store pengebeløb til Holland.

- Vi formoder, at hun i Holland har købt udstyr og amfetaminolie til produktion af amfetaminen, siger Mariam Khalil.

Senioranklageren ligger ikke skjul på alvoren af forbrydelserne.

- Det er en meget, meget alvorlig sag, og hvis man kigger på lignende sager, skal de forberede sig på lang tid i fængsel, siger Mariam Khalil.

Hun henviser til en sag fra foråret 2017, hvor en enkelt person ved retten i Nykøbing Falster blev idømt 13 år fængsel for at have været i besiddelse af 100 kg amfetamin. De tiltalte i denne sag kan derfor se frem til mindst den samme straf.

- Såfremt de bliver dømt, er vi i hvert fald oppe på omkring 13 -16 års fængsel til hver af de involverede, siger Mariam Khalil.

Sagen begynder den 21. september ved retten i Næstved.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.