Andrés Lope: - Det er hårdt at undvære familien

Den velnok mest eksotiske spiller i Ringkøbing Fodbold, Andrés Lope, er flyttet fra Argentina til den danske vestkyst for at spille fodbold.

Man kan vist godt kalde argentinske Andrés Lope for Ringkøbings Messi. I hvert fald er den 25-årige argentiner flyttet fra sit varme hjemland til den danske og noget mere kolde vestkyst - udelukkende for at spille fodbold i Ringkøbing.

- Jeg har en fætter, som bor her, og han kendte én i Hvide Sande. Jeg kontaktede ham, og takket være ham kunne jeg komme til Ringkøbing, siger Andrés Lope.

quoteJeg går ikke op i, om jeg bor i en stor by. Folk her er anderledes og meget mere rolige. Og jeg har det rigtig godt her.

Andrés Lope.

Han kom hertil med sin argentinske kæreste i sensommeren sidste år. Kulden og regnen er det eneste her, der trækker ned. Den ydmyge argentiner har kun mødt fremgang, siden han kom til Danmark.

- Jeg går ikke op i, om jeg bor i en stor by. Folk her er anderledes og meget mere rolige. Og jeg har det rigtig godt her, siger Andrés Lope. 

Fodboldspiller om aftenen og arbejdsmand om dagen. Gode stunder med sin italienske kollega, Alessandro Cuordileone, får Andrés Lopes hverdagsliv til at fungere.
Fodboldspiller om aftenen og arbejdsmand om dagen. Gode stunder med sin italienske kollega, Alessandro Cuordileone, får Andrés Lopes hverdagsliv til at fungere.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Sportschef: Spillerne skal helst etableres i lokalsamfundet

En af grundene til, at Andrés Lope er faldet så godt til i det vestjyske, er blandt andet, at han siden september har arbejdet 30 timer om ugen ved Hee Entreprise.

- Det er hårdt, men det er godt. Jeg er meget taknemmelig i forhold til Hee Entreprise og Ringkøbing Fodbold for at hjælpe mig med at komme videre i et for mig fuldstændig ukendt land, siger Andrés Lope.

quoteHan er næsten ligeså god til at arbejde, som han er på fodboldbanen – og der er han jo god.

Michael Nielsen.

Det var Ringkøbing Fodbold, der kom og spurgte chefen, om Hee Entreprise havde et arbejde til deres nye, argentinske profil. Og det havde de.

- En ung mand, der gerne vil arbejde, det kan vi altid bruge. Han er super positiv – fra dag ét af har han haft gåpåmod. Han er næsten ligeså god til at arbejde, som han er på fodboldbanen – og der er han jo god, siger Michael Nielsen, Medejer, Hee Entreprise.

For klubben er det en bevidst strategi at etablere spillere og trænere lokalt.

- Allerhelst vil vi den pakke, der hedder, at man bor i Ringkøbing, man finder noget arbejde, og vi hjælper med at finde noget at bo i, siger Jens Søndergaard Nielsen, Sportschef, Ringkøbing Fodbold.

Andrés Lope arbejder fra klokken 7-16. Tre gange om ugen skal han direkte til det, han er her for - fodboldtræning.

Her kan du se hele indslaget om Andrés Lope:

25-årige Andrés Lope fra Argentina er én af dem, som Ringkøbing Fodbold har hjulpet på plads lokalt.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.