Analytiker: Vestas viser muskler

Når Siemens og Gamesa fusionerer, kan de kalde sig verdens største vindmølleproducent. Vestas svarer igen med at offentliggøre rekordordre.

Fredag kom det frem at vindmølleproducenterne Siemens og Gamesa slår sig sammen. Dermed bliver de verdens største vindmølleproducent.

- Det som Siemens mangler i bred global tilstedeværelse, det køber man til i Gamesa. Og det som Gamesa mangler i power og kraft indenfor havvindmøller, det får man i Siemens. Så det bliver en stærk storspiller, siger aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, til TV MIDTVEST.

Vestas fremstår stærkest
Jacob Pedersen ser dog ikke sammenlægningen som et umiddelbart problem for Vestas.

- Det kommer selvfølgelig også til at skabe en stærkere konkurrent for Vestas, men en kurrent som bliver stærkere på nogle af de områder, hvor Vestas allerede i forvejen fremstår som den stærkeste i den her industri. Jeg tror, at det spring, som Gamesa/Siemens-konstellationen kommer til at tage fremad, i højere grad vil blive et problem for mere uforberedte konkurrenter end Vestas, siger Jacob Pedersen.

Vestas på vej med ny rekord
Vestas har i dag ingen kommentarer til fusionen, men fredag kom der en yderst opsigtsvækkende selskabsmeddelelse fra Vestas. Her fortæller selskabet om en betinget ordre i USA med potentiale på op til 2.000 MW. Hvis den forventeligt falder på plads, sætter Vestas ny rekord.

- Det vil jo være en appelsin i Vestas’ turban, og man kan sige meget sjovt på en dag som i dag, hvor nogle af konkurrenterne viser muskler, der viser Vestas i den grad muskler ved at vinde den her ordre, fortæller chefanalytikeren fra Sydbank.

- Det er en ordre, der er dobbelt så stor som den ordre, der hidtil har været Vestas’ største – en 1000 MW ordre i Norge. Så det her, det vidner om, at Vestas kan spille på alle tangenter i den her industri. Man kan levere til de små, meget Danmark, meget Tyskland, men man kan også levere de allerallerstørste ordre, der skal uddeles i den her industri, siger Jacob Pedersen til TV MIDTVEST.  

Vestas skal begynde leveringen til USA allerede i 2016.
 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.