Alt for få ladere til elbiler: Nu kritiseres forholdene langs vestkysten

Der er for alt for få ladestandere til elbiler langs vestkysten, lyder kritikken fra Forenede Danske Elbilister. Mens turistdirektør bekymrer sig, erkender politiker, at der skal gøres noget ved situationen.

Formand for Forenede Danske Elbilister, Anna Hilden.
Formand for Forenede Danske Elbilister, Anna Hilden.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

En ferie langs vestkysten kan godt være lidt af en udfordring for elbilister.

Turisterne må nemlig kigge langt efter en ladestander, der kan tanke bilen op med den fornødne energi på mindre end en time.

I Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor man slår sig stort an på netop turismen, er der for eksempel kun en enkelt hurtiglader. Den er placeret i Ringkøbing, og én af slagsen er ganske er ganske enkelt ikke godt nok, lyder det nu fra foreningen af danske elbil-ejere.

- Der er ikke en eneste i Varde, og du kan køre fra Esbjerg til Holstebro uden at møde en eneste hurtiglader, påpeger Anna Hilden, der er formand for Forenede Danske Elbilister.

I Søndervig må de tusindvis af turister deles om en enkelt langsomlader. En lader, som står placeret uden skiltning, som dermed gør det svært for elbilisterne at holde ind til opladning.

- Der er ingenting, der forbeholder pladserne til elbiler, hvilket der burde være. Og selv hvis den var tilgængelig, er det alt for lidt, siger Anna Hilden.

Turistformand er bekymret

Han frygter, at det kan komme til at gå ud over turismen i området.

- Jeg er bange for, vi mister turister i fremtiden, hvis vi ikke får ladestandere i vores hovedbyer, Ringkøbing, Søndervig og Hvide Sande, hvor der er en kritisk masse af turister.

- Så der er ingen tvivl om, at det her er noget, vi skal ind og arbejde med.

Kolossal interesse i at det er i orden

Det erklærer viceborgmester og formand for erhvervs- og vækstudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Søren Elbæk (S), sig enig i.

- Vi har jo en kolossal interesse i, at det her er i orden.

- Vi er i øjeblikket ved at skabe Danmarks største turistdestination, og infrastruktur er jo betydende for, hvor man afholder sin ferie.

Ringkøbing-Skjern kommune oplyser, at de allerede er i kontakt med flere udbydere for at få etableret flere hurtigladere i kommunen. 

Der er i alt 13 ladere til elbiler i Midt- og Vestjylland. 

2:48