Al Gore gæster Ringkøbing-Skjern Kommune

Al Gore har sagt ja til at gæste Danmark og placeret sin eneste konference i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi er meget stolte over, at Al Gore har sagt ja til at komme til Ringkøbing-Skjern Kommune. Der er ingen tvivl om, at vi får besøg af en af verdens mest progressive tænkere og en af de mest indflydelsesrige personer på den globale scene, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen.

Konferencen finder sted den 27. oktober 2014 i Skjern Kulturcenter.

Konferencen i Ringkøbing-Skjern Kommune er Al Gores eneste stop i Danmark. Al Gore vil tale ud fra sin nye bog "The Future", hvor han identificerer de kræfter, der vil forme vores fremtidige verden.

- Vi tager Al Gores besøg i Skjern som en stor gestus til kommunens indsats for at reducere anvendelsen af fossile brændstoffer og dermed reducere udledningen af CO2. Vi har i kommunen en ambitiøs vision om at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020. Vi formulerede visionen i 2007 og er nu halvvejs med vores målsætning. All Gores besøg er på den måde med til at sætte fokus på det store arbejde, der gøres for at realisere visionen, siger Iver Enevoldsen.

Energi 2020 er Ringkøbing-Skjern Kommunes vision om at blive selvforsynende med vedvarende energi i år 2020. Det betyder, at kommunen selv producerer lige så meget vedvarende energi, som borgere og virksomheder i kommunen bruger. Det gælder både boliger, arbejdspladser og transpor

I 2007 var andelen af vedvarende energi på 20 procent af det samlede energiforbrug i kommunen. Målet er 100 procent i år 2020