AGF skriver under med Ringkøbing-talent

Fodboldklubben AGF har underskrevet en kontrakt med den 16-årige keeper Rasmus Friis Henningsen fra Ringkøbing IF.

AGF's U19-hold får endnu en talentfuld målmand - nemlig talent-keeperen Rasmus Friis Henningsen, der bliver hentet i Ringkøbing IF.

- Vi kigger hele tiden på, hvor vi kan blive bedre og udvikle os. På vores ungdomselitehold ønsker vi at skabe en sund konkurrencesituation - og det gælder selvfølgelig også på målmandspositionen. Med tilgangen af Rasmus råder vi nu over to dygtige målmænd til vores U19-hold, og det er vores forventning, at det vil give et løft hele vejen rundt - både i forhold til deres individuelle udvikling og det træningsmiljø, vi stræber efter, siger talentchef Jesper Fredberg om tilknytningen af Rasmus Friis Henningsen.

På anbefaling fra en tidligere kollega havde AGF's målmandstræner Kresten Vedstesen den unge keeper til prøvetræning i sidste uge, og han var begejstret for dét, han så.

- Rasmus trænede rigtig godt og viste generelt gode færdigheder. Grundpakken ser rigtig fin ud, og vi vurderer, at han har et talent, der kan udvikles yderligere. Han er hurtig, eksplosiv og har en stor rækkevidde. Det nytter ikke noget kun at være stor - man skal også kunne bruge sin rækkevidde, og det kan Rasmus. Instinktivt læser han også situationerne rigtig godt - eksempelvis 1 mod 1. Han mangler noget skoling, men han har vist til træningerne, at han kan lægge på bid for bid, og det er næsten det vigtigste, at han formår at ændre på de vaner, der skal rettes til, lyder skudsmålet fra AGF's målmandstræner for ungdomseliteholdene.

Rasmus Friis Henningsen skifter nu fra Ringkøbing Gymnasium til Marselisborg Gymnasium. En mulighed, han ikke kunne sige nej til.

- Ja, så meget som muligt. Nu prøver jeg at se, hvad det kan blive til, og så kan jeg godt acceptere, hvis det ikke lykkes, men jeg vil gerne give alt, hvad jeg har for at forfølge denne mulighed, siger den nye U19-målmand med stor beslutsomhed i stemmen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.