Ægtepar var dømt til at betale 491.000 - nu får de hjælp af kommunen

Et ægtepar ved Videbæk var blevet dømt til at betale 400.000 kroner i kompensation, fordi det hus, de solgte, ligger på en forurenet grund. Nu får de hjælp af kommunen.

Henriette Olesen og Eigil Kølbæk Olesen i deres nye hus, som de muligvis må sælge. Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Det ser nu igen lyst ud for Henriette Olesen og Eigil Kølbæk Olesen.

Ægteparret blev i sidste uge dømt til at betale 400.000 kroner til dem, der købte deres hus i Videbæk, fordi grunden ligger på en forurenet grund samt sagsomkostninger for 91.000 kroner.

Vi har intet juridisk ansvar, men vi føler et moralsk ansvar.

Hans Østergaard (V), borgmester

Men nu kommer Ringkøbing-Skjern kommune parret til hjælp. Økonomiudvalget har tirsdag morgen besluttet at betale 400.000 kroner i kompensation. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Vi har intet juridisk ansvar, men vi føler et moralsk ansvar. Det er gammel Videbæk Kommune, der har udstykket grundene, som så senere er konstateret forurenet. Sagen ligger så langt tilbage, at jeg ingen anelse havde om det, men vi føler et moralsk ansvar, siger borgmester Hans Østergaard (V) til dagbladet.

Parret solgte deres hus på Guldregnallé 9 i Videbæk i 2010. Dengang viste parret ikke, at grunden var forurenet.

Først i 2015 - altså fem år efter, at de havde solgt huset i Videbæk - hørte de om det.

Kompensation til andre husejere

Ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern, der har fulgt sagen tæt, har Guldregnallé 9 og fire andre grunde i området kræftfremkaldende opløsningsmidler i undergrunden, fordi der i 1940'erne, 50'erne og 60'erne var en fyldeplads.

Læs også Tvunget til at betale 491.000 – ægtepar uvidende om kræftfremkaldende grund

Efter det er kommet frem, at der er kræftfremkaldende opløsningsmider i undergrunden, er husværdien faldet drastisk, og det er derfor, de nuværende ejere skal kompenseres. Det afgjorde Retten i Herning i sidste uge.

- Det værste scenarie er, at vi må sælge det her hus for at finde pengene, lød det fra Eigil Kølbæk Olesen.

Det slipper de måske for nu - samtidig med at fire andre husejere på Guldregnallé måske også får kompensation af kommunen.

Borgmesteren oplyser, at de har brug for flere data til at tage stilling til de fire andre sager, fordi der kan være forskel i graden af forurening. Sagen bliver drøftet på økonomiudvalgsmødet i næste uge.

02:34

Henriette og Eigil Olesen fra Videbæk skal betale 490.000 kr, men håber at kommunen vil yde kompensation.

Luk video