Ægtepar lever drømmen ud på Mallorca

For godt halvandet år siden solgte et par fra Ringkøbing den tøjbutik, der i mange år havde fyldt det meste i deres liv for at få et nyt liv.

De nyder det. Sætter pris på det. Men forstår det ikke helt endnu.

- Er det virkeligt det her? Hvornår skal vi hjem? Nej, vi skal ikke hjem. Vi skal blive her!

quoteMan fatter det jo ikke. Ens hjerne fatter det ikke

Jeanne Krogh Hinge, hotelejer, Mallorca

50-årige Christian Hinge har haft lang tid til at vænne sig til den drøm, han nu er i fuld gang med at leve ud sammen med sin kone Jeanne Krogh Hinge.

Siden 2005 har parret stået bag disken i tøjbutikken Hinges Hus i Ringkøbing, men på den sidste dag i 2016 solgte de deres livsværk. Fordi drømmen indeni dem begge efterhånden var blevet så stor, at nu måtte de leve den ud.

Men selv om de nu har haft et stykke tid til at vænne sig til tanken om et nyt liv i Sóller på Mallorca, er det stadig ikke helt gået op for Ringkøbing-parret endnu.

- Man fatter det jo ikke. Ens hjerne fatter det ikke, siger Jeanne Krogh Hinge.

Parrets tre voksne børn bor stadig i Danmark.
Parrets tre voksne børn bor stadig i Danmark.
Foto: Ole Hald, TV MIDTVEST

Men det er virkelighed.

I en lille, snæver sidegade i Sóller ligger det 500 kvadratmeter store byhus, som de nu for godt to år siden købte. Og som de er i fuld gang med at bygge om til det, der på et tidspunkt bliver til et seks-værelses hotel.

Egentligt skulle hotellet have stået færdigt 1. marts i år, men sådan er det slet ikke gået.

- Ting tager tid. Og hernede tager ting nogle gange bare lang tid. Der har været en masse bureaukrati, der har udskudt det hele. Men det bliver godt, når det bliver færdigt, og hvornår det er, det ved vi ikke helt. Måske til december. Vi får se, fortæller Christian Hinge.

Det tager tid at få hotellet klar, men parret er optimistiske.
Det tager tid at få hotellet klar, men parret er optimistiske.
Foto: Ole Hald, TV MIDTVEST

Ville ikke blive gamle i tøjbranchen

Parret blev for nogle år siden enige om, at de ikke skulle blive gamle i tøjbranchen. Og derfor gik de på udkig efter noget andet. Og så var det Mallorca dukkede op.

I 10-12 år har de ferieret på middelhavsøen, og pludselig kom tanken om at blive hotelejere til dem.

- Selvfølgelig kommer vi til at begå fejl og bøffe rundt i ting, for der er ting, vi aldrig har prøvet før. Vi har ikke haft et hotel før. Men service har vi inde under huden efter næsten 15 år med butik i Ringkøbing, siger Jeanne Krogh Hinge.

Hinges Hotel er også et forsøg på at finde et langtidsholdbart arbejde. Og det tror de begge på, at de nu har fundet.

- Det her projekt er et forsøg på for os at finde meningen med livet. Om man så nogensinde finder meningen med livet, er en helt anden diskussion. Men det her føles rigtigt. Det føles rigtigt i hele min krop, og min krop plejer aldrig at lyve, understreger Christian Hinge.

Huset der skal laves til hotel er 500 kvadratmeter stort.
Huset der skal laves til hotel er 500 kvadratmeter stort.
Foto: Ole Hald, TV MIDTVEST

Tre børn hjemme i Danmark

Hjemme i Danmark har parret tre børn, den yngste er en pige på 19 år. Og selvfølgelig har de tre børn og den øvrige familie fyldt lidt, da drømmen skulle veksles til virkelighed.

quoteSelvfølgelig er penge væsentlige, men det her er en investering i livskvalitet. Og det her projekt er livskvalitet for mig og os.

Christian Hinge, hotelejer, Mallorca

- Men på et eller andet tidspunkt skal man adskilles fra sine børn. Og det plejer at være dem, der flytter hjemmefra og forlader os. Selvfølgelig er det hårdt, når det sker. Nu er det så os, der flytter, fordi vi vil det her. Og så er der heller ikke længere, end at vi hurtigt kan komme hjem, og de hurtigt kan komme herned, hvis vi savner hinanden for meget, fortæller Jeanne Krogh Hinge.

Restaureringen og ombygningen af byhuset i Sóller kører på fulde omdrejninger.

Snart skal der graves ud til en saltvandspool i haven, og der skal plantes palmer. Så der er rigeligt at se til med hotelprojektet. Hvad det alt i alt løber op i, har Christian Hinge ikke lyst til at fortælle.

- Jeg ved det naturligvis godt, men det får du mig ikke til at sige. Det er heller ikke så væsentligt. Selvfølgelig er penge væsentlige, men det her er en investering i livskvalitet. Og det her projekt er livskvalitet for mig og os, fastslår Christian Hinge.

Se hele programmet om parrets nye liv lige her.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.