ADHD-Børn udelukket fra omstridt skoleudflugt

Flere skoler i Ringkøbing-Skjern Kommune har brokket sig højlydt over en milliondyr skoleflugt for alle kommunens børn. Nu viser det sig, at turen alligevel ikke er for alle. En gruppe børn med ADHD må pænt blive hjemme.

Når 6500 skolebørn i Ringkøbing-Skjern Kommune d. 18. september skal til klassisk koncert i København, bliver det uden en gruppe af børn med ADHD. På trods af at der i første omgang blev meldt ud, at turen var for alle.

- Nu har knægten gået og glædet sig hele sommeren. Jeg synes, det er lidt sent at tage den vurdering, efter de har fortalt børnene, at de skal på den tur, siger Jan Grimstrup, der er forælder til en 9-årig dreng på Special Center Vest, der er en afdeling af Ringkøbing Skole.

Klassisk koncert til millioner

Udflugten til København har været meget omdiskuteret. Kommunen bruger tre millioner kr. på turen, ligesom hver skole er tvunget til selv at finde 150.000 kr. Argumentet har været, at koncerten vil blive helt unik og en særlig oplevelse for alle kommunens børn. Men den særlige oplevelse får Jam Grimstrups søn ikke.

- Det er eksklusion frem for inklusion. Jeg mener ikke, der er taget de særlige hensyn til vores børn med nogle særlige behov i forbindelse med planlægningen af den her tur, siger Jan Grimstrup.

Han får opbakning fra Ronnie Knuesgaard Sørensen, hvis 11-årige søn Nicklas også er udelukket fra turen.

- Jeg er skuffet. Jeg accepterer hvis folk selv tager valget, og ikke lader deres børn tage med, men jeg vil gerne have mit barn med. Hvis jeg ikke synes, at han kunne håndtere det, så skulle jeg nok sige fra, siger han.

Skolernes ansvar

Det er Ringkøbing Skjern-Kommune der har besluttet, at det netop er den klassiske koncert, de mange millioner skal bruges på. Men politikerne mener ikke, at det er deres ansvar, at en gruppe børn ikke kan komme med.

- Det er ude på den enkelte skole, man tager stilling til, hvem der skal med, og hvor mange der skal med som hjælpere i busserne. Det er den enkelte skole, der vurderer, hvilke børn har helt særlige behov, og hvilke er det ikke forsvarligt at medbringe, siger Lennart Qvist (V), der er formand for børne- og familieudvalget.

Børnene der lider af ADHD vil i stedet få en tur til forlystelsescenteret Baboon City i Herning.

I kan ikke klare turen. Sådan er beskeden til en gruppe børn med ADHD fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Børnene havde ellers fået stillet en fællestur til DR Koncerthuset i København i udsigt

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Uddannelse.