Ådalen forsvinder

Ringkøbing-Skjern Kommune raser over Regeringens forslag om, at landmændene skal have lov til at dyrke energipil helt ned til åløbene på deres jord.

- Det betyder jo, at ådalen som landskabselement forsvinder. Energipilen bliver op mod 6 meter høj, og dermed bliver oplevelsen af ådalen en helt anden. Så kontant lyder det fra Ivan Thesbjerg, der er faglig koordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Som en del af Grøn Vækst-pakken har Regeringen lagt op til, at alle landmænd skal have lov til at plante energipil inden for den beskyttelseslinje på 150 meter, der er langs åer og søbredder.

Kommunen vil selv bestemme

Man det vil Ringkøbing-Skjern Kommune ikke være med til. Den vil selv have rettigheden til at bestemme, hvilke landmænd der må plante energipil helt ned til åløbene. Det slår kommunen fast i et høringssvar. 

- Der vil være steder, hvor længdekigget langs ådalen bliver voldsomt begrænset, hvis man planter pil. De steder vil vi beskytte, og det kan vi kun, hvis det er os, der godkender, hvor der må plantes energipil, siger Ivan Thesbjerg.

Miljøminister Karen Elleman vil - med lempelsen- give landbruget mulighed for at tjene flere penge på grøn energi. Forslaget behandles netop nu i Folketingets miljøudvalg.

Se indslag her:

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.