75.000 kroner til pop-up restauranter i Ringkøbing-Skjern

Økonomiudvalget har netop bevilget 75.000 kroner til pop-up restauranter i Ringkjøbing-Skjern Kommune.

Sidste år kunne madglade maver få en unik restaurantoplevelse på tre pop-up restauranter ved Lyngvig Fyr, Vedersø Klit og Thorsminde. En succes, der vil blive gentaget igen i år.  

Meget tyder på, at der nu er lignende muligheder på vej flere forskellige steder i det vestjyske. Ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern, har Økonomiudvalget netop bevilget 75.000 kroner fra den kommunale vækstpulje til projektet.

Det overordnede mål fra restauranterne er at både vestjyder og turister får øje på lokal mad. Der er 18 fødevarerleverandører og tre spisesteder, skriver Dagbladet.

Konceptet med de alternative restauranter har kørt i nogle år i Holstebro Kommune. I 2015 »poppede« fire restauranter i løbet af sommeren op andre steder, end hvor de normalt lå. Ifølge direktøren for VIFU (Videncenter for Fødevareudvikling) Dorte Storper, var det en ubetinget succes.

- Der har været fuldt hus, og der er nu endnu flere restauranter, som er interesserede i at være med til næste år. Ja faktisk har vi også hørt fra nogle, som gerne ville poppe op i efteråret eller til jul, fortalte hun til TV MIDTVEST ved sommerens arrangement i 2015.

Det er planen, at der skal arrangeres 15 pop-up dage for mindst 1.000 spisende.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.