42-årige Mette erstatter 42 års erfaring i direktørstol

Mette Bjerrum Jensen overtager jobbet som direktør for Ringkøbing-Skjern Museum, hvor hun erstatter Kim Clausen, der har siddet på posten i 42 år.

Når Mette Bjerrum Jensen sætter sig i direktørstolen hos Ringkøbing-Skjern Museum står hun over for lidt af en opgave. Hun skal med sine 42 år erstatte 42 års erfaring i stolen.

Hun overtager efter Kim Clausen, der fik tjansen i 1975. Dengang kom der 300 besøgende på et år, men det er nu helt oppe på 216.000.

Hans Ole Jessen, formand for styrelsen for Ringkøbing Museum, er dog ikke i tvivl om, at Mette Bjerrum Jensen er den rette afløser.

- Mette Bjerrum Jensen har en erfaring og viden, som er helt afgørende for at kunne bestride posten som museumsdirektør. Med Mette ved roret får vi en direktør, der, med udgangspunkt i museets DNA og nye strategi, kan føre museet succesfuldt videre i den komplekse museumsverden, som Ringkøbing-Skjern Museum, med sine 200.000 gæster, er en vigtig del af, siger han i museets pressemeddelelse.

Den nye direktør fratræder derfor også sin stilling som leder for Vardemuseernes store satsning, Tirpitz, hvor de efter et år har haft 300.000 gæster.

Hun har dog tid til at vænne sig til tanken om det nye job, da hun først tiltræder d. 1. november 2018.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.