3F: Ledigheden vil stige til over 30 procent

Vestas' fyringer vil få alvorlige konsekvenser for Ringkøbing

Vestas har tirsdag formiddag varslet 1.275 fyringer på sine fabrikker i Danmark. Heraf vil 675 medarbejdere få en fyreseddel i Lem, mens 75 mister jobbet i Ringkøbing. Det store antal fyringer har fået 3F-afdelingen i Ringkøbing til at spå, at man vil opleve en ledighed på 30 procent hos 3F-medlemmerne.

- Jeg har gået og frygtet, hvornår turen ville komme til os. Jeg har svært ved at se, hvor de skal finde arbejde - i hvert fald her i området, siger formanden for 3F Ringkøbing-Holmsland, Linda Nielsen.

Vi kunne ikke klare mere

Vestas beklager dagens fyringer, men forklarede på dagens pressemøde i Lem, at situationen i Nordeuropa krævede handling.

- Vi har holdt vejret længe, så længe som vi kunne. Vi har ikke kunnet forsvare at køre videre på denne her måde, udtalte Roald Steen Jakobsen, President, Vestas People & Culture, på pressemødet.

Ministeren kaldt i samråd

Den tidligere borgmester i Nakskov Kommune, kommunalordfører Flemming Bonne (SF) har på baggrund af fyringerne kaldt beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) i samråd. Han vil have en redegørelse for, hvordan den stigende arbejdsløshed skal tackles.

- I den seneste tid er det især udkantsområder som Ringkøbing og Nakskov, der er blevet ramt hårdt af den eksploderende ledighed, og derfor kræver SF, at regeringen nu får hænderne op af lommerne og trækker i arbejdstøjet, siger Flemming Bonne i en pressemeddelelse.

Fyringerne fordelt geografisk

Her er en liste over de planlagte fyringer i Vestas-koncernen:

 

Ringkøbing-Skjern Kommune:

630 timelønnede + 30 funktionærer hos Vestas Blade Systems A/S

55 timelønnede hos Vestas Control Systems A/S

57 timelønnede + 28 funktionærer hos Vestas Nacelles A/S

 

Favrskov Kommune:

50 timelønnede + 17 funktionærer hos Vestas Control Systems A/S

 

Lolland Kommune

300 timelønnede + 15 funktionærer hos Vestas Blades A/S

 

 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.