38 sager om sygedagpenge erklæres ugyldige

Ansatte fra privat firma traf afgørelser på lige fod med de kommunalt ansatte i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Et samarbejde med et privat firma resulterer nu i, at 38 afgørelser i sager om sygedagpenge i Ringkøbing-Skjern Kommune bliver erklæret ugyldige og skal revurderes.

- Det er sket i en travl dagligdag, og vi kan kun sige, at vi er utrolig ærgerlige over situationen. Der er sket en fejl, og derfor har det også førsteprioritet at få rettet op på fejlen, hvilket vi er i gang med. Alle de berørte borgere vil naturligvis blive kontaktet, siger Kim Ulv Christensen, kommunens fagchef for beskæftigelse, i en pressemeddelelse.

Ringkøbing-Skjern indledte samarbejdet med det private firma Socialfagligt Fokus i december 2015. Det skete i kølvandet på sygedagpengereformen, der trådte i kraft i 2014.

Reformen betød en stor sagspukkel i kommunen, som derfor hyrede Socialfagligt Fokus til at hjælpe med at bringe puklen af sager ned.

quote Det er sket i en travl dagligdag, og vi kan kun sige, at vi er utrolig ærgerlige over situationen.

Kim Ulv Christensen, fagchef, Ringkøbing-Skjern Kommune

Den fejl, som kommunen nu retter op på, skete, da to konsulenter fra firmaet traf myndighedsafgørelser på lige fod med kommunens egne ansatte.

- Det er sket, selv om vi fra start har opsat nogle aftaler, der skulle sikre, at vi ikke kom i konflikt med reglerne om myndighedsafgørelser. Dermed kan sagerne være ugyldige, og det er den juridiske vurdering, vi nu er i gang med, siger Kim Ulv Christensen.

Kommunens forvaltning har undersøgt 1962 afgørelser. I 159 tilfælde stod de to konsulenter som underskrivere, og 38 gange har forvaltningen altså konstateret, at afgørelserne var ugyldige.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.