29-årig får fem års fængsel for grov vold mod spædbarn

En 29-årig mand er idømt fem års ubetinget fængsel for grov vold mod sit under en måned gamle barn.

Retten i Herning idømte i dag den 29-årige Luis Alberto Rodriguez fra Videbæk fem års ubetinget fængsel i en voldsom sag om grov vold mod den 29-åriges nyfødte barn og både vold og trusler mod barnets mor. 

- Jeg er meget godt tilfreds med dommen. Han bliver dømt stort set efter samtlige forhold, siger specialanklager Pia Koudahl. 

Den 29-årige er dømt for flere forhold af trusler og vold mod sin  daværende kæreste. Volden er foregået i parrets hjem i Videbæk i 2015. Centralt i sagen er dog den særdeles voldsomme mishandling af parrets nyfødte barn.  Ifølge lægers vurdering har volden givet barnet; 

- betydelig hjerneskade af blivende karakter, som der står i anklageskriftet. 

Ualmindelig grov mishandling af spædbarn 

De voldelige episoder foregik i september og oktober måned af 2015.  Under en måned efter fødslen blev barnet ifølge dommen udsat for

- Flere tilfælde af kraftig rystevold.  

- Kraftige slag og eller anslag mod fast genstand mod barnets hoved og krop. 

-  Barnet fik brændt sine fingre på højre hånd. 

- Flere slag med flad hånd i ansigtet.

Luis Alberto Rodriguez blev fredag dømt for alle ovenstånede punkter efter straffelovens §246 om legemsangreb af særlig rå og brutal eller farlig karakter. 
 

Anklager Pia Koudahl krævede den 29-årige idømt 7-8 års fængsel, men er trods den mildere straf godt tilfreds med strafudmålingen.

- Ja, det er jeg sådan set. Niveauet i den her type sager ligger nok deromkring, siger Pia Koudahl.

Den 29-årige har bedt om 14 dages betænkningstid til at overveje om dommen skal ankes. Han sidder fortsat fængslet. Han har siddet fængslet siden sidst i oktober 2015. 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.