2.600 håndboldtilskuere skal hjælpe kommunen med at beslutte sig

Ringkøbing-Skjern Kommune vil bruge et quizspil som en ny form for borgerinddragelse.

Kahoot er et quizspil, hvor det handler om at være hurtigst med det rigtige svar ud af fire muligheder. Et velkendt indslag til mange fester - og nu også et kommunalt redskab.

Når Skjern Håndbold og Århus Håndbold i aften mødes i Skjern Bank Arena, vil de 2.600 tilskuere i pausen få mulighed for at være med i noget, der måske kan blive én af de største kahoots nogensinde.

quoteHer kan vi potentielt nå næsten 3.000 mennesker på tre minutter.

Jens Bjerregaard, Ringkøbing-Skjern Kommune

- Vi vil gerne prøve at nå ud til borgerne på en ny måde og forhåbentlig også nå nogle andre end dem, vi plejer. Her kan vi potentielt nå næsten 3.000 mennesker på tre minutter, siger Jens Bjerregaard, der er projektleder for sammenhængskraft i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Så mange som muligt skal inddrages

I Ringkøbing-Skjern Kommune gør de allerede en stor indsats for at få borgerne inddraget i politiske beslutninger. De har både afholdt et folkeråd med 100 borgere i sidste uge, og så har byrådet vedtaget, at hvis borgerne kan samle 1.148 underskrifter, så skal politikerne behandle deres sag i byrådet.

For Jens Bjerregaard er kahoot en oplagt forlængelse af det arbejde, der allerede bliver gjort.

- Vores mål er at få så bred en borgerinddragelse som muligt, siger han.

I aften er et forsøg

Kahoot-spørgsmålene på storskærmen kommer til at handle om, hvad folk mener, kommunen skal prioritere højest. I denne omgang er det kun tilskuerne i hallen, der kan deltage, men Jens Bjerregaard vil ikke afvise, at der måske kommer flere kahoots.

- Det her er et forsøg, og vi ved jo ikke, om det overhovedet kommer til at virke. Måske går teknikken ned, eller måske er der kun 50 personer, som gider deltage. Men hvis det bliver en succes, så vil vi da helt sikkert kigge på, hvordan vi kan bruge det som et redskab andre steder, siger han.

Når dagens kommunale kahoot er afsluttet, skal svarene fra tilskuerne bruges som input, når byrådet mødes til visionsseminar i næste uge. 

Se indslaget: Vi var med, da kommunens nyeste påfund kom på storskærmen.

Fakta