Borgmester om overarbejde hos politiet: Borgerne betaler regningen

Venstre-borgmester på Mors, Hans Ejner Bertelsen, mener, at opgaverne på Kærshovedgård skal udløse ekstra ressourcer til Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er en urimelig byrde at lægge på vores politi her i Midt- og Vestjylland.

Borgmester på Mors, Hans Ejner Bertelsen, er langt fra tilfreds med det stigende arbejdspres, som Midt og Vestjyllands Politi oplever i denne tid.

quoteDet er en opgave, som skal løses for hele landet - og i lighed med vagter ved Krudttønden og grænsen, så deler man opgaven ved det danske politi

Hans Ejner Bertelsen, borgmester, Morsø Kommune, Venstre

Da den tidligere regering vedtog en stramning af udlændingeloven, der betyder, at beboere på Kærshovedgård fra 1. juni kun må overtræde deres melde- og opholdspligt seks gange, før de risikerer fængselsstraf, så medførte det en stor politimæssig opgave her i landsdelen. En opgave, der har helt urimeligt tærer på politiets ressourcer, lyder det i dag fra Hans Ejner Bertelsen.

- Det er en opgave, som skal løses for hele landet - og i lighed med vagter ved Krudttønden og grænsen, så deler man opgaven ved det danske politi, lyder det fra borgmesteren på Mors, der derfor gerne så, at politikerne tilførte flere ressourcer til opgaven på Kærshovedgård.  

Midt- og Vestjyllands Politis arbejde med Kærshovedgård

Urimelige arbejdsvilkår

Det er alene Midt- og Vestjyllands Politikreds, der inden for eget budget skal sørge for at løse de mange opgaver på Kærshovedgård.

Den tidligere justitsminister tog i dag sagen op til Folketingets åbningsdebat. 

- Det nytter ikke, hvis politiet er begravet i opgaver med Kærshovedgård, at der så ingen patrulje er at sende til Mors, hvis der opstår en situation her. Jeg synes, vi har et rigtig godt samarbejde med politiet. Det er på ingen måde en kritik af dem. Jeg synes bare, det er urimelige arbejdsvilkår, de får, siger borgmesteren.

Inden reglerne om melde- og opholdspligt blev strammet for beboerne på Kærshovedgård, brugte Midt- og Vestjyllands Politi cirka 32 årsværk blandt andet på at varetægtsfængsle beboerne. Lige nu bruger de 48 fuldstidsstillinger - og til at udføre det arbejde bliver politifolk flyttet fra andre opgaver.

Borgerne betaler regningen

Hans Ejner Bertelsen forstår ikke, at den midt- og vestjyske landsdel - og herunder også borgerne i Morsø Kommune -  skal risikere mindre tryghed i deres nærområde, for at staten i stedet løfter opgaven med at håndtere opgaverne på Kærshovedgård.

quote(...) jeg føler, at det er vores borgere og mine borgere, der kommer til at betale regningen for det her, og det er ganske urimeligt

Hans Ejner Bertelsen, borgmester, Morsø Kommune, Venstre

- Nu er vi heldige, at vi bor i et rigtig fredeligt hjørne af Danmark, men jeg føler, at det er vores borgere og mine borgere, der kommer til at betale regningen for det her, og det er ganske urimeligt. Det er en fælles dansk opgave.

Inden reglerne på udlændinge-området blev strammet 1. juni i år, brugte Midt- og Vestjyllands Politi cirka 32 fuldtidsstillinger på at varetægtsfængsle beboere på Kærshovedgård. Men nu forventer de at bruge 48 fuldtidsstillinger.

Venstre-borgmesteren er helt på linje med sine kollegaer på Christiansborg, når det kommer til beslutningen om at skærpe straffen for de udviste kriminelle og beboere på tålt ophold, der i dag bor og lever på Kærshovedgård.

- Hvis man har en meldepligt, så skal man overholde den, og gør man ikke det, så skal det have konsekvenser. Det er det, vi ser nu, og det er et godt signal at sende. Det, der er det uheldige i det her, er, at ressourcerne ikke er fulgt med. Det er der, det urimelige ligger, lyder det fra Hans Ejner Bertelsen.

Flere og flere beboere på Kærshovedgård bliver varetægtsfængslet til stor frustration for både anklagere, politi og beboerne selv
Tema

Retssystem på overarbejde


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Politik.