I dag falder dommen over Danny Abdalla i Vestre Landsret

Klokken 14 afsiger Vestre Landsret dom i ankesagen mod 52-årige Danny Abdalla, der er tiltalt for 38 forhold. Han nægter sig skyldig i størstdelen af tiltalerne.

Efter 17 retsdage i Vestre Landsret er ventetiden for den tidligere bandeleder, Danny Abdalla, snart ovre. Klokken 14 onsdag eftermiddag afsiger landsretten dom i ankesagen, hvor den 52-årige libanser er tiltalt for 38 forhold.

I slutningen af november sidste år blev han idømt forvaring samt udvisning af Danmark for bestandigt ved byretten i Holstebro. Den dom ankede han på stedet, og nu når ankesagen altså snart sin afslutning. 

Senioranklager ved Statsadvokaten Jesper Rubow går efter at få stadfæstet byrettens dom. 

- Konklusionen er, at tiltalte skal idømmes forvaring, og han skal udvises igen. Det er det, som jeg synes, er det rette resultat her, lød det, da han procederede i landsretten. 

Omvendt er forsvarer Martin Andersens succeskriterium en tidsbestemt straf til Danny Abdalla. 

- Jeg går efter fire til fem år for dét, han har erkendt, har forsvareren tidligere forklaret til TV MIDTVEST. 

Bandeleder i Thy

Danny Abdallas tilknytning til Midt- og Vestjylland begyndte i juli 2016, hvor Den Internationale Klub, som han dengang var leder af, slog ned i Thy. Ifølge medlemmerne var der ingen grund til at frygte, at klubben ville foretage sig noget kriminelt, selvom den tidligere var sat i forbindelse med narkohandel og vold. 

Et af omdrejningspunkterne i tiltalerne mod Danny Abdalla i denne sag, er dog alligevel foregået i Vildsund i Thy. Her er bandelederen blandt andet tiltalt for medvirken til skyderier mod en ejendom i slutningen af august 2016.

Sagen kort

Abdallas kriminelle fortid i Danmark

Byrettens dom fra november er den tredje dom, Danny Abdalla har fået i sin tid i Danmark. 

I 2003 fik sin første dom i Danmark. Den lød på otte års fængsel for narkokriminaltiet. Derudover blev han udvist af landet for bestandig. 

Han kunne imidlertidig ikke rejse hjem til sit hjemland, fordi han mente, at han ville blive slået ihjel, hvis han satte sine ben i landet. Derfor blev han i Danmark.

I 2012 fik han et år og otte måneders fængsel for røveri. Endnu en gang blev han udvist, men det kunne stadig ikke gennemføres på grund af truslen i hjemlandet. 

Siden da har han opholdt sig i Danmark på tålt ophold. Det betyder, at han i en periode, inden han blev arresteret denne gang, havde pligt til at melde sig hver dag ved Center Sandholm. Det gjorde han dog ikke, og det var i den tid, hvor han forsømte meldepligten, at han skulle have begået de forbrydelser, han nu er tiltalt for i ankesagen.

TV MIDTVEST følger domsafsigelsen og opdaterer løbende på tvmidtvest.dk.