Efter Danny Abdallas dom: - Jeg er en tilfreds anklager

Danny Abdalla blev i dag idømt forvaring og udvisning af landet.

Den tidligere leder af Den International Klub, Danny Abdalla, er i dag blevet idømt forvaring samt udvisning af Danmark. 

Det er tredje gang, at Danny Abdalla bliver udvist fra landet. Denne gang var han tiltalt for i alt 36 forbrydelser, som drejer sig om to voldtægter, skyderier, mishandling af en kvinde, narkohandel, afpresning og trusler, med mere. Inden domsafsigelsen havde han erkendt de 12. Den dømte har valgt at anke dommen.

Dommen blev, som anklageren havde håbet.

- Jeg er en tilfreds anklager, forklarer specialanklager Lise Hebsgaard og tilføjer:

- Han er dømt mere eller mindre i overensstemmelse med anklageskriftet, og min påstand var forvaring, og det har han fået. Så der er jeg tilfreds

Hun forklarer, at sagen har været noget særligt.

- Det har været en speciel sag. Der har været uro, der har været meget mediebevågenhed, og så har det været en stor sag med rigtig mange forhold og rigtig mange detaljer, som man skulle holde styr på, samtidigt med der var forholdsvist meget støj på linjen, fortæller hun.

Ønskede forvaring

Danny Abdalla fik en forvaringsdom, der er blandt de hårdeste domme, man kan give i Danmark.

- Jeg er gået efter forvaring, fordi Retslægerådet har udtalt, at han frembyder så væsentligt en fare, at forvaring er påkrævet. Det er baseret på en kombination af den kriminalitet, han tidligere har begået, den kriminalitet, han er blevet dømt for nu, og så af hans mentalerklæring, forklarer Lise Hebsgaard.

Denne tiltale

Den 51-årige bandeleder Danny Abdalla kommer oprindeligt fra Libanon. Han kom til Danmark i 1992. Sidste år slog "Den Internationale Klub" sig ned i Thy. Det er den klub, som Abdalla kalder sig præsident for. 

Bandelederen, der er far til seks børn, er tidligere dømt både i Danmark og i Beirut. I 2001 blev han idømt 15 års fængsel in absentia for krigsforbrydelser ved Beirut-domstolen. 

I 2003 blev han dømt for første gang i Danmark, hvor han fik otte års fængsel for narkokriminaltiet. Derudover blev han udvist af landet for bestandig. Han kunne imidlertidig ikke rejse hjem til sit hjemland, fordi han mente, at han ville blive slået ihjel, hvis han satte sine ben i landet. Derfor blev han i Danmark.

I 2012 fik han et år og otte måneders fængsel for røveri. Endnu en gang blev han udvist, men det kunne stadig ikke gennemføres på grund af truslen i hjemlandet.

Derfor er han nu i Danmark på tålt ophold, hvor han har skulle melde sig i Center Sandholm. Det har han ikke gjort, og det er han flere gange dømt for. Blandt andet syv, 30 og 40 dages fængsel.