DF vil fængsle udviste kriminelle på ubestemt tid

Dansk Folkeparti vil stramme op på lovgivningen, så udviste kriminelle som Danny Abdalla kan fængsles på ubestemt tid, indtil de kan udvises.

Danny Abdalla-sagen får nu Dansk Folkeparti til at reagere. Bandelederen har i forvejen to udvisningsdomme, han er her på tålt ophold og oveni kommer tiltalen for 36 nye forbrydelser, som retten er ved at behandle. Det vil DF ikke acceptere, og i dag lyder det fra partiet, at kriminelle som Abdalla skal fængsles på ubestemt tid.

- Det er fuldstændig grotesk, og det er stærkt uholdbart. Derfor mener vi fra Dansk Folkepartis side, at hvis det er sådan, at nogen får en udvisningsdom, og de af forskellige årsager ikke kan udvises, så må de være frihedsberøvede indtil den dag, man kan sende dem ud med tvang eller man kan lave en aftale med dem om, at de rejser frivilligt, siger udlændingeordfører for DF, Martin Henriksen.

I Danny Abdallas tilfælde vurderes det som farligt for ham, hvis Danmark sender ham hjem til Libanon. Men det vil Socialdemokratiet gøre noget ved.

- For det første kan vi forsøge at få en diplomatisk garanti fra Libanon, hvor han kommer fra, så vi kan sende ham tilbage. Det synes jeg, man skal arbejde meget mere intensivt på, end man gør i dag, siger retsordfører Trine Bramsen fra Socialdemokratiet.

Det betyder imidlertid ikke, at han indtil da bare skal kunne fortsætte sin kriminelle løbebane.

- Hvis man ikke overholder sin meldepligt, men i bund og grund bare gør grin med det danske retssamfund, så synes jeg, at eneste mulighed tilbage, det er at man kommer til at sidde i fængsel, siger Trine Bramsen.

Martin Henriksen ser fængsel som en glimrende løsning i sager som den om Danny Abdalla.

- Jeg synes, det er vigtigt at huske på, at han ikke er dansk statsborger. Han nyder ikke samme rettigheder som en dansk statsborger, og derfor mener vi, at man i Folketinget sagtens kan vedtage nogle regler som gør, at vi kun holder fast på ham, indtil vi kan sende ham hjem, siger Martin Henriksen.