Abdalla-sag nærmer sig sin afslutning

På den 15. retsdag i sagen mod bandelederen Danny Abdalla er det blevet tid til anklagers og forsvarers procedurer.

Denne tiltale

Knap to måneder efter den første retsdag i sagen mod lederen af Den Internationale Klub, Danny Abdalla, når sagen i denne uge sin afslutning, hvis alt går efter planen. 

Mandag er det blevet tid til anklager Lise Hebsgaards og forsvarer Rasmus Amandussons afsluttende bemærkninger, også kaldet proceduren. 

Ifølge anklageskriftet vil Lise Hebsgaard gå efter at få 51-årige Abdalla idømt forvaring. Omvendt vil Rasmus Amandusson gå efter, at Danny Abdalla bliver frifundet for de 24 tiltaler, som han ikke har erkendt sig skyldig i på forhånd. 

Lise Hebsgaard har netop taget hul på sin procedure.

- Jeg kommer til at tale i et par timer, indledte hun, hvorefter hun nu er i gang med at gennemgå skyldsspørgsmålet i de 36 tiltaler.

Danny Abdallas fortid

Den 51-årige bandeleder kommer oprindeligt fra Libanon. Han kom til Danmark i 1992. Sidste år slog hans "Den Internationale Klub" sig ned i Thy. Det er denne klub, som Abdalla kalder sig præsident for. 

Bandelederen, der er far til seks børn, er tidligere dømt både i Danmark og i Beirut. I 2001 blev han idømt 15 års fængsel in absentia for krigsforbrydelser ved Beirut-domstolen. 

I 2003 blev han dømt for første gang i Danmark, hvor han fik otte års fængsel for narkokriminaltiet. Derudover blev han udvist af landet for bestandig. Han kunne imidlertidig ikke rejse hjem til sit hjemland, fordi han mente, at han ville blive slået ihjel, hvis han satte sine ben i landet. Derfor blev han i Danmark.

I 2012 fik han et år og otte måneders fængsel for røveri. Endnu en gang blev han udvist, men det kunne stadig ikke gennemføres på grund af truslen i hjemlandet.

Derfor er han nu i Danmark på tålt ophold, hvor han har skulle melde sig i Center Sandholm. Det har han ikke gjort, og det er han flere gange dømt for. Blandt andet syv, 30 og 40 dages fængsel. 

TV MIDTVEST følger sagen frem til domsfældelsen, som efter planen kommer torsdag i denne uge.

Danny Abdalla


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.