Abdalla i retten: Få overblikket over retssagen her

I øjeblikket kører retssagen mod den tidligere bandeleder Danny Abdalla ved Retten i Holstebro. Her får du et overblik over den omfattende sag.

Den 51-årige bandeleder Danny Abdalla er tiltalt for at have begået 36 forbrydelser i perioden fra juli 2014 til december sidste år. 

Abdalla er blandt andet tiltalt for at have begået to voldtægter, mishandling, frihedsberøvelse, trusler, afpresning, vold samt narkorelaterede forbrydelser og medvirken til skyderi. 

Ifølge anklageskriftet skulle forbrydelserne være foregået flere forskellige steder i Jylland, herunder i Thy, Frederikshavn og Randers.

I første omgang var der afsat 15 retsdage til sagen, men det blev hurtigt udvidet med to ekstra dage, fordi specialanklager Lise Hebsgaard og forsvarer Rasmus Amandusson har så mange vidner, der skal afgive forklaringer. 

Danny Abdalla er far til seks børn, som han har med to forskellige kvinder. Indtil sin varetægtsfængsling i oktober sidste år var han leder af banden Den Internationale Klub, der havde slået sig ned i Thy. 

Udover Danny Abdalla er der yderligere én anden tiltalt. Han er tiltalt for langt færre forhold end Danny Abdalla. Tiltalerne mod ham kredser sig om skyderier, der skulle være foregået i Thy i sensommeren sidste år. Det var denne anden tiltalte, der i sidste uge blev angrebet af en bandidos-rocker, der var indkaldt som vidne i sagen omkring netop de forhold, der handler om, at der skulle være blevet skudt mod hans ejendom i Vildsund sidste år. Han nægter sig skyldig i forholdene, der vedrører skyderierne. 

Danny Abdalla nægter sig også skyldig i størstdelen af anklagerne mod ham. Han vedkender sig dog tre forhold, hvor han er tiltalt for at have været i besiddelse af mobiltelefon i arresten to gange samt at have kørt bil uden at have kørekort. TV MIDTVEST følger retssagen tæt, der foregår ved Retten i Holstebro.

Abdallas kriminelle fortid

Danny Abdalla kom til Danmark fra Libanon i 1992. 11 år efter, i 2003, blev han for første gang dømt i Danmark, hvor han fik otte års fængsel for narkokriminalitet. Desuden blev han i den forbindelse udvist af landet. 

Ni år senere, i 2012, fik Abdalla et år og otte måneders fængsel for røveri. Endnu en gang blev han udvist, men udvisningen kunne stadig ikke udføres, fordi Danny Abdalla angiveligt vil være i livsfare, hvis han tager tilbage til Libanon. 

Siden da har han opholdt sig i Danmark på tålt ophold med meldepligt i Center Sandholm på Sjælland. Den meldepligt har han forsømt, og det er imens, at han har skulle melde sig, at han, ifølge anklagerne, skulle have begået de 36 nye forbrydelser. 

Tema

Retssag mod bandeleder

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.