Halvdelen af det midtjyske regionsråd skiftet ud: Kvinder og yngre kræfter kommer til

Regionsrådet i Region Midtjylland kan se frem til hele 21 nye ansigter. En af dem er Mette Guldberg fra Det Konservative Folkeparti.

Hele 21 ud af de 41 medlemmer i det midtjyske regionsråd er nye medlemmer. Godt halvdelen af det nye regionsråd er således nye ansigter- og en af dem er den konservative Mette Guldberg fra Herning. 

- Det er en stor drøm, der går i opfyldelse, så jeg er utrolig stolt og utrolig glad. 

Mette Guldberg er egentlig personificeringen af det midtjyske regionsvalg. Mange nye og mange kvinder. Nu bliver der 22 kvinder og 19 mænd i rådet. I det nuværende regionsråd sidder der 12 kvinder.

- Det bliver da en god gruppe med en masse god energi og girl power. Jeg håber selvfølgelig, at vi er blevet stemt ind på vores kompetencer og kvalifikationer og ikke på grund af vores køn, siger Mette Guldberg. 

En gammel kending

Men der er dog også nogle garvede mænd blandt de mange nye ansigter. En af dem er Per Møller Jensen fra Socialdemokratiet, der har en kommunalpolitisk ballast på 28 år.  

- Jeg glæder mig til det. Jeg synes, det bliver spændende at komme i gang med en ny bane at spille på, siger Per Møller Jensen. 

Og selv regionsrådet har et ry for at været et sted for gamle politikere eller nærmeste en retræteplads, er det dog langt fra med med henblik på tilbagetrækning, at Per Møller Jensen tager en tørn i regionsrådet. 

- Jeg har valgt det ud fra, at jeg med min erfaring og kommunale baggrund føler, at jeg har noget at bidrage med i en regional sammenhæng.

- Hvis man satte sig og lavede en analyse af aldersfordelingen, vil den nok sige, at rigtig mange er oppe i årene, men det er der også alt andet lige, når vi kigger på det kommunalt. 

Det er surrealistisk

Med 1600 personlige stemmer kom Mette Guldberg ind på det sjette og sidste konservative mandat, og torsdag skulle hun så til det første møde i partigruppen. 

- Det er jo surrealistisk, at man står her og skal ind til det første grupperådsmøde og få fordelt posterne, siger Mette Guldberg. 

De konservative har lige nu kun ét ensomt medlem i regionsrådet. Han ser frem til at få selskab - ikke bare af fem partifæller, men også af de 16 andre nyvalgte. 

- Regionsrådet har været lidt præget af tidligere borgmestre, og folk der har været noget andre steder. Man kunne jo håbe, at der kommer nogen ind og tænker 'det er dét, jeg vil'. Det vil give en gejst og motivation, som til nogen tider måske har manglet lidt.