Ulla Astman: Fjern krav til sygehusene

Socialdemokratiske regionsformænd kritiserer deres parti, der først vil afskaffe omstridt krav til ansatte på sygehuse, når et nyt regime er udtænkt.

Socialdemokratiet møder hård kritik fra egne rækker, fordi partitoppen på Christiansborg ikke vil forpligte sig til at afskaffe et omstridt krav til personalet på landets sygehuse.
    
- Man siger et og gør noget andet. Det er at tale med to tunger. Jeg synes, at man svigter, siger Ulla Astman socialdemokrat og formand i Region Nordjylland.
    
Sagen handler om det såkaldte toprocentskrav, der pålægger sundhedsvæsenet at øge aktiviteterne med 2 pct. hvert år, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Det blev indført i 00'erne for at få nedbragt ventetiderne.
    
I dag er konsekvensen ifølge kritikere, at patienter og personale spilder tiden, når det f.eks. bedre kan betale sig at indkalde en patient tre gange i stedet for at behandle vedkommende på én dag.
    
- Det skriger til himlen, at man nogle gange ulejliger patienterne, fordi der er et aktivitetsmål, der skal nås, siger Ulla Astman.