Tyve stjal cykler for en million fra Bjarne Riis-hold

Politiet beder om hjælp fra borgere i sagen om kuppet på 12 racercykler fra kro nær Aars.

Ved et kup mod et professionelt cykelhold i slutningen af april slap de ukendte gerningsmænd væk med cykler for cirka en million kroner. Værdien oplyses torsdag af Nordjyllands Politi, som mere end 10 dage efter tyveriet har udsendt en offentlig appel om oplysninger. Offeret i sagen er cykelholdet Team Veloconcept, der ejes af Bjarne Riis og Lars Seir Christensen.

Da de 12 racercykler var blevet lempet ud af holdets låste varebil ved St. Binderup Kro natten mellem 29. og 30. april, kom holdet i en slem knibe. Rytterne kunne ikke være med i Skive Løbet. Cervelo S5-cyklerne blev stjålet i tidsrummet mellem 29. april klokken 23 og søndag morgen klokken 8.15.

- Da vores mekaniker i morges kom ud og låste bilen op, var den tom på nær én cykel, som tyvene af en eller anden grund ikke havde taget med, har holdets presseansvarlige, Søren Sliwa, tidligere sagt.

Gerningsmændene efterlod kun hjulsættene til de dyre transportmidler. De blev smidt i en busk i nærheden af St. Binderup Kro, som ligger i nærheden af Aars. I torsdagens pressemeddelelse fortæller politiet, at hver cykel er forsynet med stelnummer og navnet på en rytter.

- Vi vil gerne høre fra nogen, der har set noget derude på gerningstidspunktet - eller fra andre borgere, der måtte have oplysninger om de pågældende racercykler, udtaler politikommissær Preben Møller.

/ritzau/

Team Veloconcept troede der skulle køres cykelløb idag, men alle cyklerne var stjålet.