Regionsrådsformand: Der skal handling bag ordene

Regionsrådsformanden i Nordjylland er tilfreds med dagens udspil til en løsning på lægemanglen. Men nu skal der også handling bag ordene.

I flere år har praktiserende læger helst ville bo i Danmarks største byer. Men torsdag blev alle partier i Folketinget blevet enige om en aftale, der skal løse manglen på læger i yderområderne.

- De her løsningsforslag er ikke nok, der skal handling bag ordene, men jeg er glad for, at der nu er en bred aftale i Folketinget, så vi kan komme i gang med arbejdet med at løse lægedækningsudfordringen. Det har vi i høj grad brug for, siger formand i Region Nordjylland, Ulla Astman (A).

Folketingets nye aftale indeholder 18 forslag, der skal sikre bedre geografisk fordeling af lægerne. Blandt andet får regionerne lov at drive lægeklinikker i op til seks år mod fire i dag.

Læger i yderområder, som har flere kroniske patienter, skal have højere betaling. Desuden skal praktiserende læger have lov at eje flere lægepraksisser, så de kan ansætte læger til klinikker. Og så skal læger have lov at arbejde både på et sygehus og en nærliggende lægepraksis, hvor der er mangel på læger.

- Det er mange bække små, men vi tænker, at der er en mulighed for, at vi kan løse nogle af de samlede udfordringer, vi har. Både på hospitalsområdet og i almen praksis. Det giver mulighed for, at vi kan tænke i attraktive stillinger til lægerne. Hvor de får en tæt patientkontakt, men også er en del af et større fagligt miljø på sygehuset, siger Ulla Astman.

Generelt er det en tilfreds regionsrådsformand, der ser frem til det kommende arbejde.

- Jeg er tilfreds med den samlede pakke. Men vi skal i gang med et hårdt stykke arbejde, men også et spændende stykke arbejde. Både med kommunerne og almen praksis, PLO, for at vi kan få tingene til at hænge sammen, siger Ulla Astman.

Alle partier i Folketinget er blevet enige om en aftale, der skal løse læge-manglen i yderområderne.

 


Læs flere artikler fra Region Nordjylland eller i kategorien Politik.