Regionen undskylder efter fejloperation

Det er ikke godt nok, så klar er meldingen fra et regionsrådsmedlem

Regionsrådsmedlem for Venstre i Region Nordjylland Peter Therkildsen er led og ked af, at en operation på Thisted Sygehus har givet en ung pige store problemer.

- Jeg vil sige undskyld, det beklager vi meget. Vi prøver hver eneste dag at bygge et sundhedssystem op, hvor vi kan føle os trygge. Men det er mennesker, der arbejder med det, og når det er mennesker, så kan der ske fejl, siger Peter Therkildsen.

Når det så er sagt, er der ingen tvivl hos Peter Therkildsen, at sådan noget kan ske, er ikke godt nok.

- Nej, det er selvfølgelig ikke godt nok, siger Peter Therkildsen.

Alligevel skal man ikke frygte for at komme under kniven på Thisted Sygehus, forsikrer han. 

- Man kan være tryg. Der kan ske fejl, uanset hvor du bliver opereret i Danmark. Der er så det, at Thisted Sygehus er i ekstra fokus i øjeblikket, så jeg tror ikke, der er et sted, hvor kirurgerne er under større pres end i Thisted lige nu, så de ved godt, de skal levere varen hver eneste gang, så det kan jo måske betyde, at så kan man være endnu mere tryg ved at blive opereret på Thisted Sygehus, siger Peter Therkildsen.

Kirurg var under skærpet observation

På Thisted Sygehus var de godt bekendt med, at der var en tidligere sag på kirurgen, derfor havde de ham faktisk under skærpet observation i en periode.

-  Vi fik fortalt, der var en sag i Sverige, som den svenske sundhedsmyndighed var ved at undersøge. Efter hvad jeg har fået oplyst, så fortalte lægen helt åbent om, hvad det var, der var med den sag. Derfor blev man enige om, at den type operationer, skulle den pågældende læge ikke indblandes i - og han kom så under skærpet observation i tre uger med en meget erfaren kirurg, hvor de kiggede på, om hans evner var, som de skulle være. Der var intet at bemærke, fortæller Peter Therkildsen.

Ros til sygerplejerskerne

Mens ledelsen har røde ører, så er det vigtigt for regionsrådsmedlemmet at sende rosene ord mod sygeplejersken, der sagde fra.

- At en af vores sygeplejersker har reageret og sagt før hændelsen skete, at der var noget adfærd ift. den måde, som kirurgen agerer på. Det er flot. At ledelsen så ikke har taget det helt alvorligt i første omgang, det er bekymrende - og det beklager jeg dybt. 


Læs flere artikler fra Region Nordjylland eller i kategorien Sundhed.