Præhospitalet i Nordjylland styrket: Ny akutlægebil på vej

Når uheldet er ude i udkanten af Thy-Mors-området, har det hidtil været en paramediciner i en ambulance, der dukkede op. Fremover kan det være både en paramediciner og en akutlæge.

Når januar slutter, og vi træder ind i den sidste vintermåned, kan borgerne i byerne omkring Thisted og Morsø føle sig lidt mere trygge.

Fra 1. februar får det præhospitale beredskab – altså dem, der rykker ud fra hospitalet med blå blink på taget – et nyt redskab: En ny akutlægebil.

- Vi har haft et politisk ønske om at styrke akutindsatsen og tilbuddene i nærområderne, og det har vi gjort ude i Thisted. I Thy-Mors-området er afstandene rigtig lange, og derfor vil vi rykke en akutlægebil derud, siger Anny Winther (V), der er medlem af regionsrådet i Region Nordjylland.

I udkanten af de to kommuner kan afstandene nogle gange være lange, og når uheldet for alvor er ude, tæller hvert et sekund.

Og en akutlægebil med en læge kan købe meget tid. Så kan behandlingen nemlig begynde, så snart bilen ankommer til ulykkesstedet.

- I dag kommer der en paramedicinerbil derud, og de er rigtig veluddannede, men en læge i en akutlægebil kan altså endnu mere, siger Anny Winther til TV MIDTVEST.

Fremover kommer der altså både en læge og en paramediciner, når man i yderkommunerne i Region Nordjylland ringer 112.

- Jeg er rigtig glad for det, for vi vil rigtig gerne skabe noget nærhed i området. Der har været et klart ønske om at styr akutindsatsen, siger regionsrådsmedlemmet til TV MIDTVEST.


Læs flere artikler fra Region Nordjylland eller i kategorien Sundhed.