Politiet søger hjælp til at opklare bokssprængninger

Fem bokssprængninger kædes nu sammen, og Nordjyllands Politi tror, det er de samme gerningsmænd, der står bag dem alle.

Fem sager om itusprængte pengeautomater mellem 17. august og 20. september i år, ligner hinanden så meget, at Nordjyllands Politi, mistænker de samme gerningsmænd for at stå bag. Og nu søger man offentlighedens hjælp.

Automatsprængningerne er sket i Nordjylland, men også i Vestjylland og på Sjælland. Det er stort set den samme fremgangsmåde, der har været brugt i alle fem sager og mistanken om at det er de samme gerningsmænd, der har været på spil alle fem steder har nu fået politiet til at offentliggøre overvågningsbilleder fra flere at sprængningerne.

Den første bokssprængning i sagen fandt sted 17. august i Hundested hvor en hæveautomat ved Eurospar i Frederiksværk måtte lade livet - dog uden at gerningsmændende slap afsted med kontanter.

Dagen efter - den 18. august - var det hæveautomaten ved Dagli´Brugsen på torvet i Blokhus, der stod for skud. Her formoder man at tyvenes kontante udbytte blev ødelagt af en rød farvepatron.

8. september var det i nabobyen Hune, tyvene var på spil, og her gik de ikke forgæves. Bokssprængningen gav ifølge politiet et større udbytte.

Heldet var ikke med tyvene den 15. spetember, da Nordeas hæveautomat i Hundested blev forsøgt sprængt. Her fik de intet udbytte.

Det gjorde de til gengæld ved det sidste af de fem tilfælde. I Hvide Sande blev en pengeautomat ved Eurospar sprængt, og tyvene fik et større udbytte.

Ved en af de fem sprængninger - den i Hundested - overmalede gerningsmændene de overvågningskameraer, der var ved pengeautomaten, men de glemte et, og politiet har derfor gode billeder af gerningsmændene, men specielt den ene er interessant.

- Man skal især lægge mærke til den ene gerningsmand, der bærer briller og har en speciel tatovering på halsen, siger politikommissær Sune Myrup fra Nordjyllands Politi. 

Han nævner videre den anden gerningsmand, der bærer en meget speciel maske, som han håber offentligheden kan genkende.

Udover overvågningsbillederne har politiet også en meget speciel slags gardin som centralt spor i sagen. De er nemlig fundet ved tre af gerningsstederne.

 
 

- Det er vores opfattelse, at gardinerne er så specielle, at de kan genkendes – måske af tidligere ejer, siger Sune Myrup.

- De kan være fjernet fra et lejet sommerhus, hytte eller anden boligform, siger han videre.

Slutteligt peger Sune Myrup på en trøje som den ene af de tre gerningsmænd, der sprængte boksen i Hune, havde på. Politiet er af den opfattelse at trøjen er købt på en amerikansk hjemmeside, og det har ikke været muligt at finde frem til en dansk forhandler, der kunne have solgt trøjen. 

 
 

Hvis man har oplysninger om en eller flere af de oplysninger politiet nu har lagt frem eller i øvrigt har observeret noget omkring de fem bokssprængninger, hører Nordjyllands Politi meget gerne om det på 96301448. 

 

 


Læs flere artikler fra Region Nordjylland eller i kategorien 112.