Næsten fire millioner til sygehus: Snart kan alle patienter med knoglebrud behandles i Thisted

Ortopædkirurgisk afdeling i på Thy-Mors Sygehus får tilført næsten fire millioner kroner.

Region Nordjylland har besluttet at tilføre knap 3,9 millioner til ortopædkirurgisk afdeling på Thy-Mors Sygehus.

Det kommer til at betyde, at flere borgere på Thy og Mors fra efteråret ville kunne få behandlet knoglebrud på Thy-Mors Sygehus, i stedet for at skulle til Aalborg Universitetshospital, som det lige nu er tilfældet.

- Vi er super glade for, at vi kan tilbyde vores borgere at blive behandlet tættere på dem selv, så de ikke skal ud på en lang køretur, hvis uheldet har været ude, siger Ulla Astman, der er regionrådsformand i Region Nordjylland.

Konkret kommer de knap fire millioner til at gå til lønninger af yderligere personale, og det er netop tilførslen af flere hænder, der gør det muligt at behandle flere patienter på ortopædkirurgisk afdeling på sygehuset i Thisted.

- Det er jo ikke fordi, man går og håber på at få et knoglebrud, men forhåbentlig vil det være til gavn for borgerne, siger regionrådsformanden.

Udover de cirka 3,9 millioner kroner, som Region Nordjylland har afsat til Thy-Mors Sygehus, har regionen også afsat penge til oprettelse af Center for Multisygdomme i Hobro, første etape af flytningen af urologi fra Frederikshavn til Hjørring og etablering af Klinik for Sportsmedicin i Frederikshavn.