Kød fra Nationalpark Thy får eget mærke

Nationalpark Thy og Danmarks tre andre nationalparker går nu sammen om et projekt, der skal sikre forbrugerne godt kød.

270309_oksekod.jpg

Spis kød fra kvæg i Nationalpark Thy og vær med til at pleje naturen. Sådan lyder tankerne bag et nyt kødfyldt projekt.

Nationalpark Thy og De øvrige tre danske nationalparker Mols Bjerge, Vadehavet og Skjoldungernes Land ved Roskilde Fjord vil levere godt kød til danske spiseborde. Det fortæller Else Østergaard Andersen, der er leder af Nationalpark Thy til dr.dk.

- Vi har et behov for at pleje naturen med kreaturer og får, siger hun.

Og godt kød i kombination med den gode historie fra egnen er ifølge lederen for nationalparken vigtigt.

- Hvis vi så kan skabe større afsætning af kødet takket være den gode historie om nationalparken, så kan det være med til at skabe værdi for hele området, siger hun.

Dr.dk fortæller, hvordan de fire nationalparkerne arbejder sammen med Seges, Videncenter for Landbrug, om at skabe et fælles mærke for kød fra dyr, som har græsset i en dansk nationalpark.

Danske supermarkeder som blandt andre Coop har allerede vist stor interesse for projektet. De ønsker a forhandle kødet i deres butikker landet over.

- Hvis jeg skal være vildt optimistisk, så kan det måske allerede blive til næste efterår, når dyrene tages ind, lyder det fra Else Østergaard Andersen.

Nationalparkerne mangler nu kun, at producenter og sælgere mødes, så det gode kød kan finde vej til køledisken.