Gedsted går i luften

78-årige Knud Rohde Nielsen fik en ide, og i dag indviede byen sin egen helikopterlandingsplads.

Selvom alderen nærmer sig firs, så er der fuld gang i idebanken hos Knud Rohde Nielsen. Den pensionerede pilot kæmper for at få Gedsted på landkortet, og det seneste projekt strøg i dag til vejrs. Byen har nemlig fået sin første helikopterplads.

- Godt nok er jeg blevet lidt ældre, men tankerne og ideerne forsvinder ikke umiddelbart. Den her ide har jeg arbejdet på gennem de sidste to år, siger Knud Rohde Nielsen. 

Det er Herning Helicopters, der fremover vil komme til at stå for lufttrafikken til og fra Gedsted. Her satser man især på erhvervskunder, men også private. Gæsterne kan eksempelvis blive fløjet til hovedstaden på lidt over en time.

- Glæden ved at se og spændingen ved at sidde inde ved pinden, den er der stadig, men jeg bliver nødt til at blive på jorden, siger 78-årige Knud Rohde Nielsen.
- Glæden ved at se og spændingen ved at sidde inde ved pinden, den er der stadig, men jeg bliver nødt til at blive på jorden, siger 78-årige Knud Rohde Nielsen.
Foto: Karsten Mortensen

- En tur fra Gedsted til København og tilbage igen vil koste omkring 12.000 kroner. Der skal nok være folk, som vil benytte sig af muligheden. Tre personer, 12.000 kroner og en time og et kvarter hver vej – ja, hvorfor ikke, spørger Stephan Erlandsen, der både er pilot og ejer af Herning Helicopters.

Idemageren Knud Rohde Nielsen har gennem sit 78 år lange liv selv været i luften mange gange som helikopterpilot, og måske er det også derfor, at seneste projekt handler om lufttrafik. 

- Glæden ved at se og spændingen ved at sidde inde ved pinden, den er der stadig, men jeg bliver nødt til at blive på jorden, siger Knud Rohde Nielsen.

En del Gedsted-borgere benyttede i dag lejligheden til at få en prøvetur i helikopteren.

 


Læs flere artikler fra Region Nordjylland eller i kategorien Trafik.