- Den togvogn krænker min retsbevidsthed

Togvogn i Klitmøller vækker stor harme hos formand for borgerforeningen i Klitmøller. Han forstår ikke, at den kan være sat op uden tilladelse.

I Klitmøller har en togvogn vakt stor opsigt. Den er sat op uden tilladelse af restauratør Jesper Birch, på hvad flere på Facebook beskriver som en af byens pæneste adresser.

Det får nu formanden for borgerforeningen i Klitmøller, Preben Holler, på banen.

- Det krænker min retsbevidsthed, at den er sat op uden tilladelse. Og det kan jeg ikke forstå overhovedet kan lade sig gøre - at man kan sætte noget op i højsæsonen og score kassen - og bare vente på en langsom sagsbehandling, siger han. 

Det er togvognen her, der vækker stor opsigt i Klitmøller.
Det er togvognen her, der vækker stor opsigt i Klitmøller.
Foto: Katrine Fuglsang TV MIDTVEST

Togvognen bliver brugt som tøjbutik, men høringsfrist og behandlingstid gør, at den ikke kan tages ned, før højsæsonen er ovre. Og ifølge formanden er han ikke alene med holdningen, om at togvognen provokerer.

- Jeg hører jo rigtig meget kritik. Der er mange, der synes, at vognen faktisk er pæn - de synes bare, at den står et helt forkert sted. Og det, at man etablerer en forretning på den der måde, det krænker rigtig mange folks retsbevidsthed, siger han.

Hvis ikke der bliver grebet ind, frygter han for, hvad det kan gøre ved byen.

- Konsekvenserne for byen er jo, at så kan du ikke bevare det miljø, du har hernede. Og hvis du kommer til at køre gennem et tivoli, når du kører ned til havet - det kan jo ikke være meningen, siger han. 


Læs flere artikler fra Region Nordjylland eller i kategorien Samfund.