Virksomheder i Region Midtjylland ser positivt på fremtiden

Virksomheder i Region Midtjylland har positive forventninger omkring fremtiden. Det viser nye tal fra virksomhedspanelet.

Virksomhederne i Region Midtjylland ser positivt på fremtiden. Det viser nye tal, hvor et virksomhedspanel bestående af 198 virksomheder er blevet spurgt ind til deres forventninger. 

Cirka hver femte virksomhed forudser, at de skal ansætte flere medarbejdere, mens 66 procent af virksomhederne forventer en stigende omsætning. 

- Virksomhedspanelet tegner et billede af optimisme blandt regionens virksomheder, og kun en lille del af virksomhederne forventer faldende omsætning de kommende år, siger formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland, Poul Erik Christensen (R).

I undersøgelsen fortæller 36 procent af virksomhederne dog, at de har haft problemer med at rekruttere, og hver femte virksomhed har været nødt til at opgive ordrer eller aktiviteter. 

- Løbende opkvalificering og målrettet opkvalificering er derfor et vigtigt parameter, lyder det fra Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland.

Virksomhederne har da også et stort fokus på netop efteruddannelse og opkvalificering af medarbejderne, så de i fremtiden er sikre på at have de rette kompetencer. 

FAKTA OM VIRKSOMHEDSPANELET

 


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Erhverv.