Vil overvåge ambulancedrift intenst: Region Midtjylland tester alternativer til Falck

Falck kan og skal ikke blive eneudbyder på ambulancedrift i Region Midtjylland. Sådan lyder meldingen fra formand i Region Midtjylland Anders Kühnau.

Det har ikke været sjovt at være virksomheden Falck den senere tid. 

Til trods for en voldsom tur i mediemøllen efter historierne om virksomhedens uheldige rolle i forhold til det hollandske ambulancefirma Bios er Falck fortsat en aktør i ambulancedriften. 

quoteMålet med at hjemtage ambulanceopgaver har netop været at give nogle flere valgmuligheder på et marked, der savner konkurrence

Anders Kühnau, formand for Regional Midtjylland (Soc.Dem)

Med Bios ude og opkøb af Responce er Falck faktisk så store, at der ikke eksisterer et reelt alternativ til virksomheden i Danmark. Derfor har formand for Region Midtjylland, Anders Kühnau, fokus på muligheden for at hjemtage driften af enkelte amublanceopgaver til regionen. Det for at sikre, at den varer man betaler for hos Falck er god nok til prisen. 

- Vi har allerede hjemtaget driften af fire 4 akutlægebiler og etablerer i løbet af sommeren tre ambulanceberedskaber. Her har målet netop været at give nogle flere valgmuligheder på et marked, der savner konkurrence, fortæller Anders Kühnau (Soc.Dem) i et skriftligt svar til TV MIDTVEST. 

Hvordan Region Midtjylland vil forholde sig til Falck som leverandør efter skandalesagen omkring Bios vil regionsrådsformanden drøfte internt med kollegaerne i regionsrådet. Helt udelukke Falck som leverandør kan man dog ikke, da lovgivningen ikke tillader dette. 

quoteVi skal ikke selv stå med den her drift, det vil gøre vi bliver for sløsede

Carsten Kissmeyer, næstformand, Region Midtjylland (Venstre)

Det var i maj 2018 Regionsrådet besluttede at hjemtage driften af en række ambulanceberedskaber. Den drift starter fra 1.september 2019. Erfaringerne herfra samt erfaringen med driften af af fire akutlægebiler skal give Regionen værdifuld erfaring i forhold til ambulancedrift og samatidig sikre konkurrence på markedet. 

Kissmeyer vil kombinere falck og regional drift

Næstformand i Region Midtjylland, Carsten Kissmeyer fra Venstre, vil følge udviklingen med at hjemtage ambulanceopgaver med stor opmærksomhed. Han håber det vil skabe øget konkurrence på et marked der, ifølge Kissmeyer, har alt for få spillere. 

- Vi skal ikke selv stå med den her drift, det vil gøre vi bliver for sløsede. Det handler om at finde den rette balance mellem Falck og Regionen. Og så samtidig skabe fundamentet for et marked med flere spillere. Det kan betyde, at vi i en periode driver dele af ambulanceopgaverne, hvilket vi så må gøre, forklarer Carsten Kissmeyer til TV MIDTVEST. 

Region Midtjyllands nuværende aftale om ambulancedrift løber til og med den 30.november 2021.