Vil mindske sygdom: Flere steder at vaccinere børnene

Der skal være bedre muligheder for, at børn fra to og seks år kan vaccineres mod influenza. Derfor åbner Region Midtjylland op for vaccination på en række apoteker, flere praktiserende læger og på vaccinationscentre.

Ved at vaccinere de to til seks årige forventer Sundhedsstyrelsen at kunne forebygge yderligere sygdom og bekymring i familierne.
Ved at vaccinere de to til seks årige forventer Sundhedsstyrelsen at kunne forebygge yderligere sygdom og bekymring i familierne.
Foto: Region Nordjylland

Det kan være svært at finde tid til at få vaccineret sine børn i en travl børnefamilies hverdag.

Derfor er det nu muligt at vaccinere børn i alderen to til seks år på en række apoteker, hos flere praktiserende læger og på vaccinationscentre i Region Midtjylland, skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge styrelsen er der nemlig ikke mange, der har taget imod tilbuddet om influenzavaccination til børnene.

- Det bekymrer mig, fordi vi i flere sæsoner har haft meget lidt influenza, og derfor risikerer vi at få en usædvanlig hård influenzasæson, som vil give meget sygdom henover december og januar, forklarer Helene Bilsted Probst, der er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Børnene skal vaccineres for at mindske risikoen for, at de bliver syge og for at begrænse smitten til dem i familien, som er i risiko for at blive alvorligt syge af influenza for eksempel helt små søskende og bedsteforældre.

Disse kan få en gratis influenzavaccine

Udvider tilbuddet

Tidligere har det kun været muligt, at børnene blev vaccineret hos praktiserende læger, men nu har Sundhedsstyrelsen valgt at udvide tilbuddet, så børnene nu også kan få deres influenzavaccination i alle landets vaccinationscentre.

Det betyder, at man nu også kan blive vaccineret i ydertimer og i weekenden.

Ifølge pressemeddelelsen bliver børnene tilbudt at få vaccinen gennem en næsespray, som er specielt udviklet til børn.

De skriver også, at børn der blev vaccineret sidste år, skal kun vaccineres én gang i år. Er det derimod første gang, skal barnet vaccineres ad to omgange.