Vestjyde jagtet gennem Aarhus

Fastfood-emballage var årsag til biljagt og opgør med baseballkølle.

Uoverensstemmelser i trafikken ved Aarhus endte i nat med, at en billist fra Vestjylland fik smadret en rude i sin bil med et baseballbat og fire unge aarhusianere blev anholdt, oplyser TV2 Østjylland.

Smed skrald på motorvejen

Episoden tog sin begyndelse kort før midnat torsdag aften på Østjyske Motorvej ved Hasselager, da en 36-årig mand fra Vestkysten blev pikeret over, at der blev smidt et papkrus og en pose med fastfoodmad ud af vinduet i førersiden på en forankørende, orange bil.

Rystede på hovedet

Emballagen havnede lige foran hans bil, der kørte 110 kilometer i timen. Han valgte derefter at køre op på siden af den orange bil og ryste på hovedet ad føreren. I den orange bil sad fire unge mænd fra det vestlige Aarhus, som svarede igen med truende fagter og tegn med den uartige finger.

Smadrede siderude

Da motorvejen endte i Hasselager, måtte den 36-årige mand fra Vestkysten stoppe for rødt. Og mens bilerne holdt stille, sprang en af passagererne i den orange bil ud, løb hen til den 36-åriges bil og smadrede den bageste siderude med en baseballkølle.

Dybt rystet

Det fik den 36-årige til at ringe 112 til Alarmcentralen og sætte kursen mod midtbyen for at komme i sikkerhed hos politiet. De unge i den orange bil fulgte efter, og i Ny Banegårdsgade i Aarhus fik politiet kontakt med en dybt rystet 36-årig anmelder og tre af de fire unge i den forfølgende bil. En fjerde blev anholdt i nærheden.

DNA-undersøgelse

Der var ikke noget baseballbat i bilen, men i en nærliggende port fandt en hundepatrulje et aluminiumsbat, der nu vil blive undersøgt for DNA-spor for at slå fast, om køllen kan kobles til en af de fire mænd i bilen.

Mellem 17 og 20 år

De fire unge var 17, 17, 18 og 20 år gamle og fra det vestlige Aarhus. Den sidste blev løsladt lidt efter klokken 06.00 fredag morgen. De er foreløbig sigtet for at bringe andres liv og førlighed i fare og for overtrædelse af Naturbeskyttelsesloven for at have smidt affald på motorvejen. En forseelse, der kan give en bøde på 1.000 kroner. DNA-undersøgelser af køllen vil afgøre, om der skal føjes yderligere sigtelser til sagen.

Foto: Ulrik Lyager


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.