Ventetiderne for voldtægtsofre skal forkortes

Regionsrådet har fået 4 millioner statslige kroner. De skal fordeles på centre for voldtægtsofre i Århus og Herning.

Modelfoto. Fire millioner kroner skal forkorte ventetiderne for voldtægtsofre i Region Midtjylland. Foto: Jeppe Bøje Nielsen / Ritzau Scanpix

Fire millioner kroner skal nu forkorte ventetiderne for voldtægtsofre.

Læs også Partier vil beskytte kvinder bedre efter voldtægtssag

Regionsrådet i Region Midtjylland har netop fordelt de fire millioner.

Både Center for Voldtægtsofre ved Aarhus Universitetshospital og Center for Voldtægtsofre ved Hospitalsenheden Vest i Herning får tilført flere penge til voldtægtsofrene.

- Nu sender vi pengene ud, hvor de kan gøre en forskel for voldtægtsofre. Ventetiderne for ikke akutte ofre har været for lange, bl.a. fordi flere henvender sig til centrene og fordi målgruppen er udvidet, siger regionsrådsformand Anders Kühnau i en pressemeddelelse.

Flere psykologtimer til ventende

Center for Voldtægtsofre ved Aarhus Universitetshospital får 482.056 kr. til at nedbringe ventetider og 2.559.184 kr. til at afvikle en pukkel af ventende.

Pengene skal blandt andet bruges til at ansætte en psykolog og sende flere patienter til privatpraktiserende psykologer.

Center for Voldtægtsofre ved Hospitalsenheden Vest (Herning) får 160.685 kr. til at nedbringe ventetider og 853.061 kr. til at afvikle sin pukkel af ventende.

Hvad skal pengene bruges på?

  • Center for Voldtægtsofre ved Hospitalsenheden Vest (Herning) får 160.685 kr. til at nedbringe ventetider og 853.061 kr. til pukkelafvikling.
  • Center for Voldtægtsofre ved Aarhus Universitetshospital får 482.056 kr. til at nedbringe ventetider og 2.559.184 kr. til pukkelafvikling.
  • De ekstra penge kommer fra den nationale sundhedspulje til højt prioriterede indsatser på sundhedsområdet.

Kilde: Region Midtjylland

Læs også Medie: Justitsministeren vil styrke voldtægtsofres retssikkerhed