Valgt uden modkandidater: Anders G. er Venstres nye spidskandidat i regionen

Den tidligere borgmester i Favrskov Kommune skal til næste år forsøge at besejre socialdemokraten Anders Kühnau i Region Midtjylland.

Der var kun en kandidat at vælge imellem, da Venstre tirsdag aften satte navn på den politiker, der ved valget i november næste år skal forsøge at fravriste socialdemokraterne magten i Region Midtjylland.

Partiets nye formandskandidat er 58-årige Anders G. Christensen, der er tidligere borgmester og nuværende byrådsmedlem i Favrskov Kommune. 

- Jeg er stolt og glad over den tillid, Venstres medlemmer har vist mig. Jeg ved, at det forpligter. Der er udfordringer nok at tage fat på i arbejdet med at sikre en bedre sammenhæng i behandlingen mellem praktiserende læger, hospitaler og kommuner, siger han i en pressemeddelelse.

Anders G. Christensen afløser Ikast-Brandes tidligere borgmester Carsten Kissmeyer, der uden held forsøgte at vinde over socialdemokraten Anders Kühnau ved valget i 2017.

Der var som nævnt ingen modkandidater til Christensen på opstillingsmødet, der i øvrigt blev afviklet virtuelt - og de store Venstre-profiler har heller ikke ligefrem stået i kø for at melde sig undervejs i forløbet.

Partiets tidligere næstformand, Kristian Jensen fra Herning, har tidligere i TV MIDTVEST fortalt, at han har takket nej tak til at blive spidskandidat i regionen.

Formanden for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, erklærer sig til gengæld helt tryg ved, at Anders G. Christensen kan løfte opgaven.

 - Det er dejligt, at vi har fået anføreren for Venstres hold på plads. Nu glæder vi os til at få fundet det øvrige kandidathold af stærke kandidater fra hele regionen. Det er vores erklærede mål, at vi skal sikre et blåt Region Midtjylland efter valget i november 2021, siger Vejlgaard i pressemeddelelsen.