Unge vil gøre en forskel

Søgningen til de videregående uddannelser i det midt- og vestjyske afspejler, at unge vil have jobs, hvor de gør en forskel. De vil også gerne uddannes lokalt.

VIA University College har netop opgjort tallene for søgningerne til deres videregående uddannelser.Ligesom på landsplan afspejler tallene, at sygeplejerske-uddannelserne er topscorere.

Sygeplejersker hitter

På landsplan er søgningen til uddannelse som sygeplejerske steget med 23 procent.Men her i landsdelen er den markant højere.

Thisted i top

Thisted topper med en stigning på 62 procent. Herefter følger Viborg med 40,8 procent. Holstebro ligger også over gennemsnittet med 27,4 procent i stigning. I Aarhus er interessen kun steget med 18,2 procent.

- Det er et bevis på at de unge nu også søger ind på uddannelserne i lokalområderne og ikke kun i storbyerne København og Aarhus, vurderer Kiri Kesby , VIA University College.

At netop sygeplejerskeuddannelsen er så populær skyldes ifølge Kiri Kesby flere ting: 

- Det er et fag, hvor man 'kan gøre en forskel'- Der er under uddannelsen en god vekslen mellem teori og øvelser på skolen og praktik 'ude i virkeligheden' - også i udlandet - Der er mulighed for mange forskellige job - bl.a. i udlandet- Ledigheden blandt sygeplejersker er nu meget lav - i modsætning til for bare 1-2 år siden