To kendte ansigter erstatter skandale-direktør

To nye ansigter skal være en del af direktionen i Region Midtjylland. De erstatter Ole Thomsen, der blev fyret på grund af amputationsskandalen.

Poul Michaelsen og Helene Bilsted Probst bliver to af fire koncerndirektører i Region Midtjylland.
Poul Michaelsen og Helene Bilsted Probst bliver to af fire koncerndirektører i Region Midtjylland.
Foto: Region Midtjylland og Sundhedsstyrelsen

To nye ansigter bliver fremover en del af direktionen i Region Midtjylland. Selvom de er nye i deres jobs, vil de være genkendelige for mange. 

Helene Bilsted Probst er den ene nyansættelse, oplyser regionen i en pressemeddelelse. Hun kommer fra en stilling som vicedirektør i Sundhedsstyrelsen og var blandt andet med på en række af myndighedernes pressemøder under coronapandemien.

Nu skal hun være lægefaglig koncerndirektør i Region Midtjylland.

I pressemeddelelsen siger hun, at hun glæder sig til det nye samarbejde.

- Vi skal have et meget stort fokus på, at vores sundhedsvæsen både nu og fremad er et sted, hvor sundhedsprofessionelle gerne vil arbejde, hvor der er mulighed for udvikling og hvor vi fortsat kan levere høj kvalitet. 

- Vi skal tænke sundhedstilbud på nye måder og i endnu højere grad på patienternes præmisser, samtidig med at vi tydeligt kommunikerer til befolkningen, hvad de kan forvente af deres sundhedsvæsen, lyder det.

Hun begynder i sin nye stilling i midten af januar. 

Hospitalsdirektør rykker fra Gødstrup til direktionen

En halv måned senere får endnu en ny direktør første arbejdsdag som koncerndirektør i Region Midtjylland.  

Poul Michaelsen, der lige nu er hospitalsdirektør på Regionshospitalet Gødstrup, bliver fjerde medlem af direktionen.

Ham vil mange kunne genkende, fordi han har været i spidsen for byggeriet af det nye hospital i Gødstrup som projektansvarlig direktør.

- Region Midtjylland rummer mange potentialer i form af viden, dybt engagerede medarbejdere og teknologier. Samtidigt er vi udfordret af et voksende gab mellem forventningerne til os, og hvad vi kan. Jeg glæder mig til at samarbejde om at finde muligheder og veje til glæde for borgere, kvaliteten i vores indsats og et godt arbejdsmiljø, siger Poul Michaelsen.

En direktør bliver til to efter skandale

De to nye koncerndirektører afløser Ole Thomsen, der blev fyret i maj efter sagen omkring fejlamputationer.

Tidligere på foråret kom det frem, at patienter i Region Midtjylland kunne have fået foretaget en amputation på grund af manglende forebyggende behandling på karkirurgisk afdeling på sygehuset i Viborg.

En ekstern analyse viste da, at 47 patienter årligt kan have fået amputeret benet, uden at det var nødvendigt. 

Som koncernchef havde Ole Thomsen blandt andet haft ansvaret for "kvalitets-arbejdet på sundhedsområdet og det overordnede ansvar for hospitalsplanlægning."

I forbindelse med hans fratrædelse blev det besluttet, at der fremover skulle være yderligere fokus på læge- og sundhedsfaglig rådgivning samt den læge- og sundhedsfaglige ledelsesopgave i direktionen, skriver regionen i pressemeddelelsen. 

Direktionen skal derfor fremover bestå af fire medlemmer, hvoraf den ene har lægefaglig baggrund, og det bliver altså Helene Bilsted Probst.