Thulesen Dahl truer Region Midtjylland

Dansk Folkeparti er utilfreds med, at regionen har opsagt en aftale med speciallæger - det kan få økonomiske konsekvenser.

Dansk Folkeparti truer nu Region Midtjylland med, at det kan få økonomiske konsekvenser, hvis regionen holder fast i at opsige en aftale med speciallægerne i det gamle Ringkjøbing Amt.

Partiets gruppeformand Kristian Thulesen Dahl undrer sig over, at regionen har opsagt aftalen og antyder, at det kan få konsekvenser for de 600 ekstra millioner, som politikerne på Christiansborg har afsat til at sikre en god akutbehandling i  yderområderne.

- Dette beviser behovet for, at vi som en slags second opinion kan gribe ind, når man i regionerne ikke sikrer yderområderne. Det forbeholder vi os ret til, når ansøgningerne om penge fra akutpuljen kommer ind i løbet af måneden, siger Thulesen Dahl til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Også sundhedsminister Bertel Haarder (V) opfordrer regionen til at se på sagen en gang mere, hvis opsigelsen betyder "ringere tilbud til borgerne".

Aagaard: Det er noget sludder

Venstres regionrådsmedlem Aleksander Aagaard siger til TV/MIDT-VEST, at han gerne modtager gode råd til, hvor der kan spares, hvis "Thulesen Dahl eller andre folkevalgte måtte have lyst til at sætte sig ind i sagen".

- Det er sludder, at det her er noget med, at vi flytter penge fra vest til øst eller laver et bedre serviceniveau i den ene ende af regionen end den anden. Vi flader ud, og så er det sådan, at der har været et lidt bedre serviceniveau på dette område i det gamle Ringkjøbing Amt. Det er vi desværre nødt til at gøre lidt op med, siger Aleksander Aagaard.