Sygeplejersker glæder sig over aftale: - Vi kan være godt tilfredse

​Formanden for Dansk Sygeplejeråd i Kreds Midtjylland er glad for den aftale, som natten til lørdag er faldet på plads for regionernes ansatte.

- Lønrammen er bedre, end vi kunne have håbet på, lyder det fra formanden for Dansk Sygeplejeråd i Kreds Midtjylland, Anja Lauersen. Foto: TV 2 Østjylland

 - Aftalen som helhed synes jeg, vi kan være godt tilfredse med. Der er ingen tvivl om, at vi er kommet noget længere, end vi turde håbe på.

Læs også Aftale er på plads for hele det regionale område

Sådan lyder det fra Anja Lauersen, der er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd (DSR) i Kreds Midtjylland, efter en aftale for alle faggrupper under regionerne natten til lørdag faldt på plads i Forligsinstitutionen.

Det betyder, at de sidste 80.000 regionalt ansatte nu er med i en aftale, så der er indgået et forlig for alle 120.000 ansatte i regionerne.

Lønstigning på 8,1 procent

Aftalen indeholder en lønstigning på 8,1 procent over de næste tre år og en sikring af den omdiskuterede spisepause, mens også privatlønsværnet er fjernet.

- Jeg synes, lønrammen er bedre, end vi kunne have håbet på. Selvfølgelig kunne jeg godt have ønsket mig en endnu større lønramme, men med det, arbejdsgiverne ønskede at give os i første omgang, synes jeg faktisk, det er landet et godt sted, lyder det fra Anja Lauersen.

- Det er også helt afgørende, at privatlønsværnet er væk. Og så er det ekstremt glædeligt for os sygeplejersker, at arbejdsgivernes krav om øget fleksibilitet er væk.

Nu skal der følges op

Men selvom aftalen er landet, er arbejdet langt fra overstået, forklarer formanden.

- Nu skal vi ud og informere medlemmerne, så de kan tage stilling til, om de vil stemme ja eller nej til den her forligssituation.

- Og så skal der følges op på hele situationen. Arbejdsgiverne har set, at der ikke er overensstemmelse mellem arbejdsressourcer og patienter. Der har simpelthen ikke været mulighed for at stille nødberedskab mange steder, siger Anja Lauersen.

Fredag faldt en aftale på plads på det kommunale område, og dermed mangler der kun en aftale på det statslige område.