Sygeplejersker advarer mod spareplan

Færre ansatte vil gå ud over patientersikkerheden, siger kredsformanden i Dansk Sygeplejeråd.

Den planlagte spareplan i Region Midtjylland risikerer at få "særdeles alvorlige konsekvenser" for både patienter og personale.

Sådan lyder advarslen fra Dansk Sygeplejeråd, inden politikerne i Region Midtjylland mandag eftermiddag mødes for at forhandle om planen, der lægger op til besparelser på 700 millioner kroner de næste fire år.

- Vi foreslår derfor, at regionspolitikerne og de lokale ledelser nøje skal følge og dokumentere virkningerne - især med henblik på fejl, patientsikkerhed, den faglige kvalitet og de ansattes arbejdsmiljø, siger kredsformand Anja Laursen i en pressemeddelelse.

Akut-biler og klinikker fredet

Regionsrådsformand Bent Hansen har på forhånd aflyst alle forslag om at spare på akutbiler og akutklinikker. Men en række laboratoriefunktioner og patologi på de midt- og vestjyske sygehuse er stadig i spil. Det samme er neuro-rehabliteringen i Skive og Lemvig.

Sygeplejerskerne frygter, at planen under alle omstændigheder vil medføre færre ansatte.

- Vi ved, at det er afgørende for patienternes mulighed for at komme sig over et sygdomsforløb eller lære at mestre kroniske sygdomme, at der er høj faglig kvalitet i den pleje, sygeplejerskerne kan yde. Færre sygeplejersker til at udføre opgaverne vil uanset regionspolitikernes forsikringer om det modsatte få konskvenser for den faglige kvalitet. Det siger selv, siger kredsformanden.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.