Struer sætter skatten op

Tre vestjyske kommuner havde søgt om at få lov til at hæve skatten næste år, men kun én har fået lov.

Borgmestrene i både Struer, Lemvig og Morsø Kommuner havde søgt om at få lov til at hæve skatten næste år, men det er kun i Struer, at borgerne næste år kommer til at betale mere i skat.

5,6 mio. kr. mere

Kommunen havde søgt om at få lov indkræve 6 mio. kr. ekstra i skat, og de har netop fået grønt lys af indenrigsministeriet til at lade borgerne betale 5,6 mio. kr. mere i grundskyld.

I alt 14 kommuner har landet over fået lov til at hæve skatten for sammenlagt 250 mio. kr., men Struer er altså den eneste kommune i Midt- og Vestjylland, som er kommet i det selskab.

Ingen katastrofe

På Mors ærgrer borgmester Lauge Larsen, Soc. Dem., sig over at han ikke kan indhente de 14 mio. kr. han havde søgt om, men afslaget får ingen betydning for kommunens økonomi for det kommende år.

- Budgettet er på plads, så vi gik ikke og regnede med, at vi fik lov. Derfor er det ikke nogen katastrofe. Vi havde søgt for at sikre os fremadrettet, da vi kan se der kommer nogle udfordringer i 2014 og 2015, men så må vi jo søge igen til den tid, siger Lauge Larsen til TV/MidtVest.

Fem sænker skatten

Mens 14 kommuner landet over hæver skatteprocenten, så går fem kommuner den anden vej og har fået tilskud på ialt 200 mio. kr. til at sætte skatten ned. Heriblandt Vesthimmerland, der indtil nu har markeret sig med landets næsthøjeste skatteprocent på 27,2%.

Se om din kommune hæver eller sænker skatten København, Onsdag /ritzau/

14 kommuner har fået grønt lys til at sætte skatten op - samtidig får fem kommuner tilskud til at sænke den.

I alt 14 kommuner har af Økonomi- og Indenrigsministeriet fået lov til at sætte skatten op.

Følgende 14 kommuner hæver skatten:

- Hjørring, 41,6 mio. kr.- Lyngby-Taarbæk, 37,2 mio. kr.- Jammerbugt, 26,0 mio. kr.- Mariagerfjord, 20,5 mio. kr.- Syddjurs, 20,4 mio. kr.- Albertslund, 19,4 mio. kr.- Rudersdal, 16,4 mio. kr.- Ishøj, 14,8 mio. kr.- Halsnæs, 14,6 mio. kr.- Gribskov, 13,1 mio. kr.- Helsingør, 13,0 mio. kr.- Kerteminde, 6,6 mio. kr.- Struer, 5,6 mio. kr.- Læsø, 0,8 mio. kr.

Følgende fem kommuner fået tilskud til at sænke skatten:

- Furesø, 80,9 mio. kr.- Allerød, 76,4 mio. kr.- Frederikssund, 32,0 mio. kr.- Vesthimmerland, 5,0 mio. kr.- Kalundborg, 2,0 mio. kr./ritzau/


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.