Storm af spørgsmål i psykiatersag

De kritiske spørgsmål haglede ned over sundhedsminister Nick Hækkerup i onsdagens samråd om en hjerneskadet psykiater fra Ringkøbing.

I mere end ni år fik en hjerneskadet psykiater fra Ringkøbing lov at behandle patienter i Region Midtjylland, uden at Sundhedsstyrelsen greb ind.

Psykiateren har været involveret i dødsfald og alvorlige fejlbehandlinger af både børn og voksne i perioden. Efterfølgende er der blevet rettet skarp kritik mod Sundhedsstyrelsen.

- Det har allerede fået store konsekvenser i Sundhedsstyrelsen. Der er ændret i organisationen, der er blevet skiftet ud i ledelsen, og der er ændret i sagsbehandlingsmetoder, så der er allerede blevet lavet mange ændringer. Men der står flere for, siger sundhedsminister Nick Hækkerup.

Han var tirsdag indkaldt i hele to samråd i sagen - et åbent og et lukket.

Flere politikere var på banen med kritiske spørgsmål til ministeren. Blandt andre sundheds- og psykiatriordfører hos SF Özlem Cekic, der krævede svar på, hvordan ministeren vil sikre, at den slags ikke sker igen.

- Vi arbejder nu på en handleplan for, hvordan vi kan undgå det her fremover. Vi vil blandt andet prøve at ændre den måde, vi laver tilsyn på, så vi retter dem til de steder, hvor der er størst risiko for at finde ud af, at der er noget i vejen, sagde sundhedsministeren i et interview efter mødet.

Det åbne samråd gik 20 minutter over tid på grund af hele 19 spørgsmål. Der blev stillet syv spørgsmål under det lukkede.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.