Skejby gør klar til at modtage midt- og vestjyder med coronavirus

Operationer og kontroller bliver udsat i Region Midtjylland for at skabe plads og ressourcer til patienter med Covid-19.

Får midt- og vestjyderne brug for behandling for coronavirus, kommer det til at foregå på Aarhus Universitetshospital Skejby.

Her er de lige nu i gang med at forberede sig på at gå ind i en ny fase. Det oplyser lægefaglig direktør Claus Thomsen.

- Der bliver lige nu gjort en meget flot indsats i hospitalet her, for at vi simpelthen kan skabe plads og ressourcer til at behandle de patienter, der nu bliver indlagt og er hospitalskrævende, siger han.

Hospitalet afventer de mere præcise retningslinjer for, hvordan de skal håndtere de kommende dage og uger, men det kommer til at betyde udsættelse af operationer og kontroller.

- Der vil først og fremmest tages fat der, hvor det ikke er førligheds- eller livstruende.

Håber på forståelse

Udsættelelserne vil være til stor gene for mange patienter, som har forberedt sig på det, men den lægefaglige direktør håber på forståelse.

- Det vil give utryghed, men jeg håber, der er forståelse. Lige nu har vi brug for at samle så mange kræfter som muligt i form af personale, udstyr og senge til de patienter, der bliver allermest syge i den kommende tid. Vi skal nok kontrollere og operere, men vi kommer til at udsætte det, siger Claus Thomsen.

I løbet af i dag og i morgen har hospitalet fundet ud af, hvilke typer operationer og kontroller der skal udsættes, og så får de pågældende besked.

- Det er en rigtig svær situation og et hårdt pres, som allerede er der i forvejen.

Bliver man syg, skal man ikke møde op personligt i Skejby, men henvende sig til egen læge eller til lægevagten.

Ifølge den lægefaglige direktør vil langt de fleste kunne være hjemme med sygdommen.

674 danskere er i skrivende stund testet positiv for Covid-19.

Alle akutafdelinger og de medicinske afdelinger i de andre regionshospitaler bliver nu også involveret i behandling og i undersøgelsen af patienter. Det oplyste Region Midtjylland på et pressemøde torsdag sidst på eftermiddagen.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.