SKAT snupper store fisk

En række firmaer i Midtjylland har betalt for lidt i skat i 2009. Det viser et indsatsprojekt, som SKAT har foretaget.

SKAT Midtjylland har i et indsatsprojekt gennemgået regnskabet for 20 selskaber med en omsætning på over 100 mio. kroner på koncernbasis. De fandt fejl i 70 procent af selvangivelserne.

Flere af firmaerne har blandt andet opgivet for lidt i indkomst. Ialt mangler der at blive betalt skat af 45 millioner. Der var også et firma, som kun foretog bogføring én gang årligt.

- Vi er blevet lidt overrasket over, at vi har fundet så mange store fejl. Vi er godt klar over, at selskaber med en omsætning på over 100 millioner kroner har store transaktioner, og derfor kan der være store fejl. Men jeg er alligevel overrasket over, at vi har fundet så mange, siger Birgit Hviid, afdelingsleder hos SKAT Midtjylland, til tvmidtvest.dk.

Pengene kræves ind

SKAT har nu rettet selvangivelserne og sendt nye årsopgørelser ud. Birgit Hviid kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvor stort et beløb, der bliver indkrævet.

Indsatsprojektet skal fortsætte i 2010, hvor SKAT netop har udvalgt de selskaber, der skal have set regnskabet efter i sømmene.   


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.