SF siger klart nej til studerende i akutmodtagelse: - Det er en meget dårlig ide

SF mener, man bør lave andre løsninger for at afhjælpe mangel på sygeplejersker. En situation som lige nu lukker akutmodtagelsen i Holstebro.

- Jeg synes, det er en meget dårlig ide. Jeg kan på ingen måde gå med til den.

Så enkel lyder udmeldingen fra SFs Susanne Buch, efter at TV MIDTVEST forleden kunne oplyse, at Region Midtjylland nu vil sætte lægestuderende ind i stedet for manglende sygeplejersker i lægevagten i Holstebro. 

Forslaget er kommer fra regionsrådsformand Anders Kühnau (S), fordi sygeplejerskemanglen har lukket lægevagten i Holstebro.

Men formandens forsøg på løsning af problemet møder kritik. 

- Nu har vi en aftale med, at det er sygeplejersker og praktiserende læger, som skal være der, og hvis der så ikke er nogen sygeplejersker, så må vi spørge lægerne om, hvad det er, de ikke kan lave uden sygeplejerskerne, siger Susanne Buch fra SF, medlem af hospitalsudvalget i Region Midtjylland.

Ikke en holdbar løsning

Problemet er opstået, fordi akutmodtagelsen i Holstebro mangler sygeplejersker. Det betyder, at den ikke kan stille med den sygeplejerske, som skal samarbejde med vagtlægen. Derfor har akutmodtagelsen været lukket de fleste dage de seneste to uger.

quoteJeg synes ikke, man kan begynde at sætte andre faggrupper ind.

Susanne Buch, SF


- Som det er nu, hvor man bare vælger at lukke for lægevagten, det er ikke en holdbar løsning. Og jeg synes ikke, man kan begynde at sætte andre faggrupper ind, inden man så er blevet klar over, hvad det egentlig er, man har brug for assistance til, siger Susanne Buch og tilføjer:

- Jeg ved, sygeplejerskerne er behjælpelige med at tage en blodprøve eller med at give en injektion eller kigge på et sår eller sådan nogle småting. Og det kan jeg ikke se, hvorfor lægerne ikke skulle kunne gøre det selv i en overgangsperiode, påpeger hun.

Møde i hospitalsudvalget

I Region Midtjylland ser den lægefaglige direktør ingen problemer i at sætte lægestuderende ind og hjælpe til i akutmodtagelsen.

- Jeg ville være helt tryg ved, at hvis man har et hold bestående af lægestuderende, så ville de kunne udfylde en stor del af opgaverne på det her område, lyder det fra Jens Friis Bak, der er lægefaglig direktør i Region Midtjylland.

TV MIDTVEST har på gaden mødt flere borgere, som er bekymret ved udsigterne til den løsning. De ønsker dog ikke at stille op til interview.

Mandag morgen er der møde i hospitalsudvalget i Region Midtjylland.

- Her skal vi skal tale om, hvordan hele vagtberedskabet ser ud - både med akutlægebilerne og så også med lægevagten, og så den store bunke af ting, vi ikke får lavet på hospitalerne, lyder det fra Susanne Buch.

Hun mener også, der måske bør kigges på ansættelsesnormerne.

- Nu kan vi kun ansætte på fuld tid. Det er muligt, at det er noget af det, som vi også bliver nødt til at kompensere lidt for i den her periode, hvor vi mangler så mange mennesker, siger hun med henvisning til manglen på sygeplejersker.